Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees van Ossenbruggen:

"Kwalitatief sterk fruit belangrijk voor het vertrouwen in het afzetkanaal"

Tholen - De oude hardfruitoogst is geruimd en de telers en handel maken zich op voor een nieuw seizoen. "De markt is mooi schoon en iedereen heeft er zin in", zegt Kees van Ossenbruggen. "Wat daaraan bijdraagt, is dat de oogst er goed uitziet. Als de natuur nog een beetje meewerkt met volle maan en temperatuurverschillen, dan krijgen we de beschikking over superfruit."

"We krijgen de beschikking over een goede oogst. Het is geen topoogst, maar er komt wel degelijk Europees gezien een goede oogst aan. Groot voordeel is dat het fruit fysiologisch veel sterker is dan afgelopen jaar. Dat is belangrijk om het fruit in de mond van de consument te krijgen, maar is ook belangrijk voor het vertrouwen in het afzetkanaal. Afgelopen jaar was toch iedereen bang om voorraad aan te nemen", concludeert de fruithandelaar.

"De oogst zal bestaan uit  gemiddeld dikkere peren en dat is gunstig voor de export. Ook de appelen zullen meer in de bruikbare supermarktmaten (65-85) vallen. We moeten niet meteen van topprijzen uitgaan, maar hopelijk kunnen we vanaf het begin een goede markt opbouwen en zo op termijn een hogere prijs realiseren", zegt Kees.

Van Ossenbruggen Fruit voorziet supermarkten en groothandels in heel Europa van hardfruit, waarbij de binnenlandse markt nog altijd belangrijk is voor de appelverkoop.

Voor meer informatie:
Van Ossenbruggen Fruit
Bulksestraat 1
4031 JW Ingen
Tel: 0344-601968
kees@ossenbruggenfruit.nl
www.ossenbruggenfruit.nl