Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Joep Jongmans, Special Fruit

“Mangoseizoen Senegal eerder afgelopen: weinig tot geen mango’s beschikbaar”

Tholen – “We hebben een zeer ongewone situatie op de mangomarkt. Het seizoen in Senegal is twee tot drie weken te vroeg afgelopen. Daarbovenop is de start van het Israëlseizoen ook twee tot drie weken later. Met als gevolg dat er momenteel weinig tot geen mango’s beschikbaar zijn”, vertelt Joep Jongmans van Special Fruit. “De vertraging in Israël komt mede doordat ze wat feestdagen hebben gehad waardoor er weinig mango’s zijn geoogst, verpakt en verladen. De verwachting is dat vanaf week 36 meer mango’s uit Israël beschikbaar zullen zijn.”


De weinige Israël mango's die momenteel beschikbaar zijn in de variëteiten Omer en Kent. 

Naast Israël begint ook het Braziliaans mangoseizoen langzaam op gang te komen. Echter tot begin september worden er zeer weinig mango’s verwacht. “Door de lage volumes op de markt zijn de prijzen zeer hoog”, aldus Joep. “Ondanks de hoge prijzen is de vraag erg goed en zelfs tijdens de warme zomermaanden bleef de vraag op een mooi niveau. Normaal gezien lopen exoten helemaal niet goed tijdens de zomermaanden, maar het lijkt alsof het tropische weer de vraag juist goed heeft gedaan.”

Voor meer informatie:
Joep Jongmans
Special Fruit
Europastraat 36
2321 Meer - Belgium
Tel: +32-(0)3 3301792
www.specialfruit.be      
info@specialfruit.be