Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kris Wouters, Woutersfruit

“Mooie prijzen voor QTee-peer als gevolg van lage Forelle volumes”

Tholen – Het plukken van de Conference is deze week begonnen, maar de pluk van de roodgebloste QTee-peer was begin vorige week al gedaan. “We hebben dit jaar 3.200 ton QTee geplukt tegenover 3.500 ton vorig jaar. Dit jaar hebben we iets minder en ook wat meer klasse 2 als gevolg van vorst op sommige percelen. Echter de maat dit jaar is veel beter. Vorig jaar hadden we veel kleine peren, maar dit jaar is de maat zeer goed”, vertelt Kris Wouters van Woutersfruit.

Weinig voorraad Forelle
“Afgelopen jaar hadden we stress vanwege het hoge volume en de kleine maten, maar voor deze peren hebben we een mooie markt gevonden: het Midden-Oosten. Dit jaar hebben we juist stress omdat we iets minder volume hebben en de vraag ontzettend goed is. De prijzen zijn momenteel al een stuk hoger dan verleden jaar. Dit komt doordat er weinig Zuid-Afrikaanse Forelle op de markt is”, aldus Kris.  “De kleinere maten zullen naar verwachting weer richting het Midden-Oosten gaan, terwijl de grotere maten dichter bij huis blijven. Deze zullen in België, Duitsland, Engeland en Nederland in de schappen liggen.”

Ook Wouters heeft last gehad van de hittegolf in juli. “Ongeveer de helft van de QTee-peren wordt onder hagelnetten geteeld en deze hebben geen hagel- en zonnebrandschade opgelopen. Echter op andere percelen heeft een kleine 20 procent schade opgelopen, maar over het algemeen valt het wel mee. Toch kunnen we na dit jaar de conclusie trekken dat het telen van clubvariëteiten zonder hagelnetten en water bijna niet meer te doen is. We moeten afspraken maken met supermarkten en met de klimaatverandering waar we de laatste jaren mee te maken krijgen, is het verstandiger om te investeren in teeltbeschermende middelen om aan die afspraken te voldoen”, besluit Wouters.

Voor meer informatie:
Kris Wouters
Woutersfruit
Kasteellaan 21
3454 Rummen
+3211586190
+32475283696
kris@woutersfruit.be
www.qtee-pear.com