Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Pools steenfruit bijzonder populair binnen Brandenburgse groothandel

"Aantrekkelijk geprijsde pruimen uit Polen stuiten op een goede vraag"

Parallel aan de Duitse pruimen duikt er vooral in Oost-Duitsland momenteel veel Pools steenfruit in de handel op. "Er zijn weliswaar voldoende Duitse pruimen op de markt, maar de Poolse pruimen zijn qua prijs erg aantrekkelijk. De prijs van de Poolse pruimen ligt gedurende het seizoen zo'n 20 procent onder de Duitse prijzen. Daarnaast onderhouden we al jarenlange betrekkingen met onze gecertificeerde leveranciers uit Polen“, weet Michael Stahlberg, inkoper en distributeur van Fruchtwarenhandel Ciaciuch uit Wittstock/Dosse (Brandenburg).

Het Poolse steenfruit wordt momenteel goed ontvangen door de groothandelsklanten in Brandenburg, bevestigt Michael verder. "We leveren voornamelijk aan wederverkopers, gastronomen en grootverbruikers. Juist bij de pruimen stellen wij - in ieder geval bij onze clientèle - vast dat er niet perse om Duitse pruimen gevraagd wordt. Het relatief beperkte pruimenareaal in onze regio zou daar ook een reden voor kunnen zijn."

Fruchtwarenhandel Ciaciuch zet voornamelijk het pruimenras Dabrowicka af, een middelvast ras dat naar behoefte ook prima geschikt is voor verwerking. Ondanks de goede naam van de Poolse pruimen blijft de afzet de laatste jaren vrij gelijk. "Over het algemeen zien we echter dat de vraag naar Poolse versproducten - of het nu gaat om  appelen of blauwe bessen - zeer groot is. Ook op de groothandelsmarkt in Berlijn worden er afhankelijk van het seizoen verschillende hoeveelheden uit Polen verhandeld.“

Bessen worden momenteel eveneens uit Polen afgenomen. Qua smaak en prijs zijn deze producten vergelijkbaar met de Duitse bessen.

Grote vraag naar blauwe bessen
In het magazijn van het groothandelsbedrijf komt juist in deze tijd van het jaar veel zachtfruit uit Polen binnen. "We nemen momenteel naast pruimen onder andere blauwe bessen en aardbeien uit Poolse teelt af. Vooral bij de blauwe bessen stellen we een grote vraag vast."

Voor meer informatie:
Fruchtwarenhandel Ciaciuch GmbH & Co.KG
Jägerstr.1-4
16909 Wittstock/Dosse OT Fretzdorf
Telefoon: 033964 - 5100
Telefax: 033964 - 51014
E-mail: info@fruchtwaren.de 
www.fruchtwaren.de 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven