Verenigde Staten boden hulp aan

Georgië meldt succes bij bestrijding bruingemarmerde schildwants

“We strijden nu al drie jaar tegen de bruingemarmerde schildwants maar dit jaar hebben we deze plaag met succes weten te bestrijden," liet de Georgische premier Mamuka Bakhtadze onlangs weten. 

De bruingemarmerde schildwants kwam veel voor in het westen van Georgië en vormde daar een ware plaag voor de tuinbouwsector. 

In 2015 werd in het land voor het eerst melding gemaakt van de plaag en in 2016 verwoestten de bruingemarmerde schildwants een aanzienlijk deel van de hazelnootoogst in het westen van Georgië. In 2017 was de schade en het verspreidingsgebied van de plaag zelfs nog groter. 

Bestrijding 
De regering van Georgië heeft een strategie ontwikkeld om de bruingemarmerde schildwants te bestrijden. Deze bestond uit vier onderdelen:  een voorlichtingscampagne, de implementatie van een monitoringsysteem, beheersmaatregelen tegen de bruingemarmerde schildwants en wetenschappelijk onderzoek.

Het Bureau voor Internationale Ontwikkeling (USAID) van de Verenigde Staten heeft de Georgische regering geholpen bij de uitvoering van deze strategie. De afgelopen twee jaar heeft Georgië €5,9 mln van de Verenigde Staten ontvangen om de plaag te bestrijden. Het land ontving daarnaast ook speciale apparatuur uit de Verenigde Staten. 

Bron: agenda.ge


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven