VK: geen interne sollicitaties bij Sainsbury's voor CEO-functie

VK: geen interne sollicitaties bij Sainsbury's voor CEO-functie
Sainsbury’s is op dit moment niet in gesprek met kandidaten voor een mogelijke opvolging van CEO Mike Coupe. Volgens een woordvoerder van de Britse keten heeft Coupe het volledige vertrouwen van de aandeelhouders en de raad van bestuur. Het nieuwsblad Telegraph meldde eerder dat Sainsbury's intern zou zoeken naar een mogelijke opvolger. “Elke verantwoorde onderneming heeft plannen voor de eventuele opvolging van zijn CEO. Dat is op zich niet nieuw", aldus de woordvoerder in een email.
Bron: reuters.com 

Oekraïne: Tien grootste retailers betalen een derde meer belasting
De tien grootste retailketens van Oekraïne hebben in de periode van januari tot juni in 2019 jaar op jaar 29% meer belastingen moeten betalen. De belastingen namen toe met UAH1,2mld (€42,9mln). Dit meld het Oekraïense bureau voor grote belastingbetalers. Volgens een rapport van dit overheidsorgaan werd het grootste bedrag aan belastingen afgedragen door de ATB-groep, met een aandeel van 57,4% van alle belastingen die door de grootste tien retailers zijn betaald. Dit aandeel is min of meer hetzelfde als in 2018, toen ATB in de eerste helft van het jaar een aandeel had van 57%. De supermarktketen Fozzy Group wist zijn aandeel binnen het bedrag van de tien grootste retailers te verkleinen van 12,6% in het eerste halfjaar van 2018 tot 11,4% in de afgelopen periode. Metro C&C (Metro Cash & Carry Ukraine LLC, Kiev) had een aandeel dat terugliep van 10,8% naar 8,3%. Bij Eko Market daalde het aandeel van 1,5% naar 1,3%, terwijl dit bij Velyka Kishenya (Fudkom LLC, Retail Group, Kiev) daalde van 1,8% naar 1,2%. De supermarktketen Billa, dat onder de Duitse Rewe-groep valt, had een aandeel dat verkleinde van 1,7% naar 0,9%. De retailers in de top tien die een groter aandeel van de totale gecombineerde belastingen gingen betalen waren onder andere Auchan met een aandeeltoename van 5,6% naar 7,3%, Novus (BT Invest) met een toename van 5% naar 5,2% en Fora (Fozzy Group) met een toename van 3% naar 3,6%. Het aandeel van Varus supermarkets (Omega LLC) bleef gelijk staan op 2,2%.
Bron: open4business.com.ua 

Kenia: Chandarana-werknemers krijgen salarisverhoging
Chandarana Foodplus Supermarket gaat zijn werknemers een hoger salaris geven. Het bedrijf heeft een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst voor de komende twee jaar ondertekend. De eerste fase van deze overeenkomst houdt in dat de meer dan duizend vakbondsleden een loonsverhoging van 8% krijgen. De ongeveer 1.100 werknemers die niet bij een vakbond zijn aangesloten krijgen in de tweede fase een loonsverhoging van 9%. Deze tweede fase gaat in februari 2020 van start.
Bron: nation.co.ke 

Brazilië: Carrefour wil omzet van bio-producten verdubbelen
Carrefour Brasil hoopt met 2020 de omzet van biologische producten te hebben verdubbeld. Om deze doelstelling te behalen is het bedrijf partnerschappen aangegaan met lokale leveranciers, zodat meer goedkopere producten aan het biologische huismerkassortiment kunnen worden toegevoegd. Carrefour stelt als prognose dat dat de omzet van bio-producten in 2020 neer zal komen op R$ 500mln (€116mln), oftewel 20% van de totale omzet.
Bron: esmmagazine.com 

Canada: DoorDash van start in Montréal
DoorDash, een van de grootste en snelst groeiende thuisbezorgers in de VS en Canada, heeft zijn officiële start aangekondigd van zijn activiteiten in Montréal. Het is voor het eerst dat DoorDash van start gaat in een overwegend Frans sprekende markt. Het is tevens de eerste regio in Quebec waar DoorDash van start gaat. Daarmee is het ook voor het eerst dat DoorDash zijn diensten aanbiedt in een niet-Engelse taal. Alle apps en dienstverleningen van DoorDash zijn vertaald naar het Frans. DoorDash is nu beschikbaar in 78 Canadese steden, waaronder in recente uitbreidingen in Winnipeg, Halifax, Regina en Saskatoon. Voor het einde van dit jaar wil DoorDash zich hebben uitgebreid naar meer dan 100 Canadese steden.
Bron: newswire.ca 

Amazon.com wint geding tegen Amerikaanse belastingdienst
Amazon.com heeft een geding gewonnen dat is aangespannen door de Amerikaanse belastingdienst. Amazon werd aangeklaagd voor $1,5mld (€1,35mld) in verband met een aantal transacties in 2005 en 2006 met een dochteronderneming in Luxemburg, Amazon Europe Holding Technologies SCS. De Amerikaanse belastingdienst was van mening dat deze transacties, die immateriële activa betroffen zoals intellectueel eigendom, klantenlijsten en software, onder belastingtarieven zouden moeten vallen. De rechtbank van Seattle wees dit echter af op basis van jurisprudentie uit 2017.
Bron: reuters.com 

VS: betaalinformatie van Hy-Vee-klanten bloot gesteld 
De Amerikaanse supermarktketen Hy-Vee heeft zijn klanten ervoor gewaarschuwd dat betalingsgegevens van een aantal klanten wegens een datalek in het openbaar zijn verschenen. Het exacte aantal klanten waarvan de informatie is gelekt is nog niet vastgesteld. Het beveiligingsincident had volgens Hy-Vee betrekking op de betalingssystemen bij een aantal pompstations, drive through-koffiezaken en restaurants. De betreffende restaurants behoren tot de ketens Market Grilles, Market Grille Express en Wahlburgers, die zich bij Hy-Vee winkels bevinden.
Bron: supermarketnews.com 

VS: Meer afhaaldiensten bij Food Lion winkels
Food Lion is van plan om meer afhaalpunten voor click & collect te installeren. Bij 25 winkellocaties in Virginia en North Carolina worden afhaalpunten opgezet. Onder het Food Lion To-Go zijn sinds 19 augustus de afhaalpunten beschikbaar bij 22 winkels in Virginia en 3 winkels in North Carolina. De eerste keer dat een klant van de afhaaldienst gebruik maakt worden er geen extra kosten in rekening gebracht.
Bron: supermarketnews.com 

VS: AFS maakt bij 33 winkels click & collect mogelijk
Associated Food Stores (AFS) heeft zijn samenwerkingsverband met het e-commercebedrijf Rosie uitgebreid. De supermarktgroep heeft bij 33 locaties online service in de vorm van afhaaldiensten mogelijk gemaakt. Bij winkels onder de merken Macey's, Dan's, Dick's Market, Lin's en Fresh Market kunnen klanten per 31 oktober online een bestelling plaatsen en deze bij een afhaalpunt ophalen.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Acme sluit vier winkels in New York en New Jersey
De Albertsons-keten Acme Markets heeft plannen bekend gemaakt om een aantal slecht presterende winkels te sluiten. De vier winkels in New York en New Jersey worden in de herfst van dit jaar gesloten. De drie winkels in New Jersey sluiten per 2 oktober hun deuren, terwijl de winkel in New York vanaf 4 november dicht zal gaan. Acme is op zoek naar nieuwe winkellocaties, maar heeft op dit moment geen plannen voor nieuwe winkels in New York of New Jersey..
Source: progressivegrocer.com 

JD.com in overleg met banken voor beursgang
De Chinese e-commerce-gigant JD.com is in gesprek met verschillende bankieren over de mogelijkheden van een beursgang voor zijn Amerikaanse joint venture met Walmart. Door middel van de beursgang moet een kapitaal worden verkregen van $500mln (€450.3mln). De joint venture, Dada-JD Daojia, wist vorig jaar al een kapitaalinjectie met hetzelfde bedrag te krijgen. Het overleg voor de beursgang bevindt zich nog in een vroeg stadium. Zowel het beoogde bedrag als het tijdschema waarin de beursgang moet plaatsvinden kunnen nog worden aangepast, aldus anonieme bronnen. Zowel JD.com als Walmart waren niet direct beschikbaar voor commentaar.
Bron: reuters.com 

VS: Kroger werkt samen met TikTok
Kroger gebruikt een van de snelst groeiende social media-apps om een jonger publiek te bereiken. TikTok heeft een nieuw platform, dat sinds vorig jaar sterk in opmars is dankzij een fusie met musical.ly. Het platform is een internationale versie van de Chinese video-app Douyin en lijkt in veel opzichten wat op Snapchat en Vine. Gebruikers kunnen de app gebruiken om korte, creatieve video's online te plaatsen. Meer dan de helft van het aantal gebruikers valt in de leeftijdsgroep 16 tot 24. Gemiddeld zijn gebruikers zo'n 45 minuten per dag op het platform actief. Verschillende grote merken maken al gebruik van TikTok door middel van influencers. De campagne van TikTok en Kroger is specifiek gericht op jongeren die na de vakantie weer aan een nieuw schooljaar beginnen.
Bron: retailanalysis.igd.com 

VS: kassavrije technologieën komen dichterbij
De Amerikaanse supermarktsector probeert al langere tijd om de klantenervaring bij de kassarijen zo soepel en makkelijk mogelijk te maken. Dit gebeurt onder andere door middel van zelfscankassa's, tot het openen van zoveel mogelijk kassa-stations om zo de wachtrijen zo kort mogelijk te maken. Vooralsnog is er echter geen enkele oplossing die zowel de klant als de retailer volledig tevreden stelt. "Er is al langere tijd sprake van een probleem, waarbij de kassa-ervaring geleidelijk aan steeds meer frustraties oplevert. Dit begon min of meer met de introductie van de streepjescode", zegt Krishna Motukuri, CEO van het IT-bedrijf Zippin. Zippin is gevestigd in San Francisco en is gespecialiseerd in kassavrije technologieën. "Nu de arbeidskosten stijgen en retailers steeds meer druk op hun winstmarges ervaren, is dit probleem alleen maar erger geworden." Het antwoord ligt mogelijk bij kassavrije technologie. Uit een enquête van Phononic blijkt dat negen op de tien Amerikanen van mening is dat ergens in de komende vijf jaar er gebruik zal worden gemaakt van mobiele apps waarmee boodschappen direct kunnen worden ingescand en betaald.
Bron: progressivegrocer.com 

Amazon opent viersterrenwinkel in Seattle
Amazon heeft plannen aangekondigd voor zijn eerste viersterrenwinkel in de thuisstad Seattle.  De winkel bevat alle producten die door consumenten bij Amazon het meest online worden gekocht, zoals elektronica, speelgoed, games, boeken en keukenapparaten. In tegenstelling tot de Amazon Go-winkels zijn er bij de viersterrenwinkels geen levensmiddelen te verkrijgen. De winkel krijgt een oppervlak van 370 vierkante meter. De producten worden aangeboden tegen dezelfde prijzen als bij Amazon Prime, naast de iets hogere reguliere prijzen. Mensen die geen abonnement op Prime hebben, moeten voor alle producten die niet van Amazon zelf zijn de volle prijs betalen. Eerder opende Amazon al drie andere viersterrenwinkels in New York, Californië en Colorado. Klanten kunnen onder andere betalen via Amazons eigen betaalapp, cadeaukaarten en verschillende creditcardmaatschappijen.
Bron: retaildive.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven