Telers verwachten dit jaar 50 mln avocado's te telen

Turks avocadoseizoen begonnen

In Alanya wordt 80% van de Turkse avocado's geteeld. Dit jaar verwachten telers 50 mln avocado's te telen op een areaal van 4.000 hectare. Het seizoen in Alanya is al begonnen en telers zijn van plan om hun fruit naar landen als Roemenië, Oekraïne, Rusland, Georgië en Iran te exporteren. 

Vorig jaar werden er in Alanya 40 mln avocado's geoogst. Gezien de gunstige weersomstandigheden van dit jaar zal dit aantal naar 50 mln groeien. 

De groothandelsprijzen variëren van €0,65 tot €0,73, afhankelijk van de kwaliteit. In supermarkten lopen de prijzen op tot €0,97 - €1,14. 

Hilmi Sevilgen, voorzitter van de telersvereniging in Alanya, zegt dat het seizoen er veelbelovend uitziet. "We zijn op 1 augustus aan de oogst begonnen. De kwaliteit van de avocado's ziet er goed uit en we rekenen op een hogere opbrengst dit jaar. "

"We zijn in onderhandelingen met Europese landen"
Sevilgen zegt dat er onderhandelingen gaande zijn met betrekking tot de export. "De afgelopen jaren hebben we grote hoeveelheden avocado's geëxporteerd. Het product was vooral in Oekraïne en Roemenië in trek. Daarnaast hebben we bezoek gehad van een bedrijf uit Rusland en ook hier zijn we nog mee in onderhandeling. Dit jaar zullen we met name naar Roemenië, Oekraïne, Rusland, Georgië en Iran exporteren. We zijn ook met een aantal Europese landen in overleg. Met name uit Nederland is de vraag sterk."

Bron: IHA


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven