Kees van den Bosch, Freeland:

"Broccoli-aanvoer beduidend achtergebleven, bloemkooltekort beperkt tot Verenigd Koninkrijk"

Tholen - Waar vorig jaar door de warme, droge zomer een nijpend tekort ontstond aan ijsbergsla, is daar dit jaar geen sprake van. "Er zijn geen tekorten door het warme weer en de ijssla is gewoon blijven groeien. Prijzen liggen eigenlijk het hele seizoen al aan de lage kant", vertelt Kees van den Bosch van Freeland uit Emmen.

Dat geldt overigens niet voor alle producten. "Broccoli zou er in groten getale komen, maar dat is als gevolg van de hitte nooit gebeurd. De aanvoer is beduidend achtergebleven en vandaag de dag is er haast geen broccoli beschikbaar. Normaal heb ik wel tien leveranciers, maar nu heb ik er maar eentje waar ik broccoli kan bestellen", vertelt Kees.

Aan bloemkool is er met name in het Verenigd Koninkrijk een zwaar tekort. "Door de regenval heeft men daar niet veel kunnen planten en daar is het nu een gekkenhuis omdat er geen bloemkool te verkrijgen is. Maar dat tekort zal binnenkort wel omslaan in een overschot. Hier in Nederland vallen de tekorten mee. Er zijn wel wat onregelmatigheden in de aanvoer, maar dat is een terugkerend fenomeen."

"De prijs van prei ligt tussen de 50 en 70 cent, wat heel gewoontjes is. De prei hing wel even slap door het warme weer, maar het heeft niet tot grote aanvoerproblemen geleid. Ook de aanvoer van knolselderij en wortelen lijkt geen problemen op te leveren. De uien zijn een stuk verder als vorig jaar en die opbrengsten lijken geen probleem te gaan worden, zolang het vanaf nu maar niet blijft regenen", zegt de vollegrondsgroentenhandelaar. 

Voor meer informatie:
Kees van den Bosch
Freeland B.V.
Nijbracht 126
7821 CE Emmen
0591 670570
kees@freeland.nl    
www.freeland.nl    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven