Corné Roks en Rob Langenberg (Fresh2you) tevreden over AGF-verkoop in zomervakantie

"Citrus- en bananenverkoop opvallend goed doorgelopen; beschikbaarheid vollegrondsgroenten nu lastiger na hitte"

Tholen - De verkoop bij de groothandel is deze zomer opmerkelijk goed doorgelopen. "Zeker tot half juli is het gewoon erg goed geweest, nu zitten we zo'n drie weken in wat rustigere vakantieweken, maar we mogen absoluut niet klagen en verwachten weer snel volle bak te draaien. Al met al is het boven verwachting gegaan", vertelt Corne Roks van Fresh2You uit Barendrecht.

De importeur, exporteur en cash&carry groothandel nam eind mei haar intrek op een nieuw pand op het Barendrechtse handelsterrein met 5.000 m2 koelruimte en is volgens Roks inmiddels goed gesetteld in het nieuwe pand. "De klanten weten ons goed te vinden. Bananen, citrus en groenten vormen de hoofdmoot van ons assortiment, maar we breiden het assortiment continu uit."


Een gedeelte van het team van Fresh2You

"De meloenenmarkt is een aantal weken wat minder verlopen. De prijs van bananen bleef daarentegen opvallend goed op niveau. Spanje is tot eind juli doorgegaan met handsinaasappelen en dat is uitzonderlijk lang. Inmiddels hebben we de omschakeling gemaakt naar het Zuid-Afrikaanse citrus en die vraag blijft goed doorlopen. Voor het Zuid-Afrikaanse citrus worden de komende weken stabiele prijzen verwacht", vertelt Rob Langenberg, die bij Fresh2You verantwoordelijk is voor de import.

"Ook groenten als Hollandse sperziebonen en trostomaten, wat bij ons in volume redelijk grote producten zijn, vonden goed aftrek. Wel krijgen we nu te maken met de naweeën van de hitte van vier weken terug. Hierdoor hebben vollegrondsgroenten het behoorlijk voor de kiezen gehad. Bloemkool was de laatste weken al erg schaars, maar ook spinazie en andijvie is door de hitte beperkt voorradig", besluit Corné.

Voor meer informatie:
Corne Roks
Fresh2You
Transportweg 19
2991 LV  Barendrecht
T   +31 (0)85 - 485 83 21
c.roks@fresh2you.nl  
www.fresh2you.nl 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven