Paul Verhoeckx: "Extreme tekorten voor de zomervakantie"

Faillissement Laseta laat zich voelen op paddenstoelenmarkt

Tholen - De champignonmarkt kampt met ongebruikelijke tekorten deze zomer. "Normaal is er in de zomer overal te veel en loopt iedereen te 'smijten' met champignons, maar dit jaar is iedereen er zuinig op. Heel ongebruikelijk voor deze tijd van het jaar", constateert Paul Verhoeckx.

Hij verklaart de tekorten door het faillissement van Laseta / Champworld. "Dat scheelt een paar honderd ton champignons in de week. Nu zal die teelt gedeeltelijk wel weer op de markt komen, maar op het moment heeft het forse invloed op de volumes. Het is afwachten hoe alles weer op zijn plek valt", aldus de paddenstoelenhandelaar.

Prijzen van de witte champignons liggen volgens Paul voor de fijnere sortering rond de 2 euro per kilo en er worden ook al hogere prijzen gemaakt. Voor de speciale soorten zijn de tekorten iets minder groot, maar is er ook een gezonde balans tussen vraag en aanbod. "De kwaliteit ziet er gelukkig goed uit."

"De export van de paddenstoelen loopt goed door. Zo hebben wij de afgelopen weken een sterke vraag uit Noorwegen gehad. Op de binnenlandse markt was het wat kalmer, maar dat zal na de vakanties wel weer aantrekken, zeker als we weer richting de herfst gaan", besluit Paul.

Voor meer informatie:
Verhoeckx & Zn.
Hoorzik 25
5331 KJ Kerkdriel
Tel. +31 (0)418 63 14 93
Fax +31 (0)418 63 33 85
info@verhoeckxenzn.nl
www.verhoeckxenzn.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven