Afgelopen seizoen 2.800 ton Hollandse peren naar China

De export van Nederlandse peren naar China neemt fors toe: het afgelopen jaar met 55% naar 2.800 ton. De Chinese grens is open voor Nederlandse peren sinds oktober 2014.

Sinds de opening van de grens groeit de perenexport elk jaar. In het eerste jaar (exportseizoen 2014/2015) werd 1.054 ton verscheept. Die hoeveelheid is inmiddels bijna verdrievoudigd.

Volgens de koepelorganisatie van exporteurs van groenten en fruit GroentenFruit Huis is de groeiende perenexport naar China te danken aan de inspanningen van de hele keten, van teler en verpakkers tot en met de exporteurs. De organisatie meldt dat enkele exporteurs zeer actief zijn in China om consumenten te laten wennen aan Nederlandse peren.Kleinere maten
Exporteurs weten meer maten in China af te zetten, ook kleinere peren. De verpakkingen zijn aangepast aan de specifieke wensen van Chinese importeurs. Verbeteringen in het transport leiden tot een steeds betere kwaliteit van de Nederlandse peren in de schappen van de supermarkten.

Streng protocol
De export naar China verloopt volgens een streng protocol. De eisen zijn hoog en alleen producten van de hoogste kwaliteit krijgen toegang. Hiervoor worden telers geselecteerd.

Appelexport
Nederlandse appels zijn nog niet toegelaten in China. Over opening van de grens wordt onderhandeld tussen de Nederlandse en Chinese autoriteiten. Er wordt vooruitgang geboekt, meldt GroentenFruit Huis. Naar verwachting vindt in september een audit plaats van de Chinese autoriteiten in Nederland.

Bron: Agroberichten Buitenland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven