Toename van 16% in aantal onderscheppingen schadelijke organismen EU

Volgens de Spaanse landbouworganisatie Asaja Málaga is het aantal onderscheppingen van schadelijke organismen in de EU in 2018 met 15,9% toegenomen ten opzichte van het jaar daarvoor. De producten die het meest onderschept werden, waren groenten en fruit (62,4%), namelijk Solanum spp en Citrus spp, waarvoor het aantal onderscheppingen met respectievelijk 84,7% en 12,9% toenam.

Het aantal onderscheppingen is als volgt onderverdeeld: afwezigheid van fytosanitaire certificering: 2.994 (34,3%), houten verpakkingsmateriaal en andere materialen: 2.279 (26,1%), aanwezigheid van schadelijke organismen: 1.712 (19,6%) en niet-conforme fytosanitaire certificaten: 1.585 (18,2%). Het aantal onderscheppingen als gevolg van de aanwezigheid van schadelijke organismen in groenten en fruit is met 4,5% toegenomen ten opzichte van het voorgaande jaar. Toch is het aantal detecties van schadelijke organismen in groenten in fruit sinds 2015 met 40,7% gedaald.

De belangrijkste landen van herkomst van producten met onderscheppingen van schadelijke organismen in groenten en fruit waren de Dominicaanse Republiek, Suriname, Nigeria, Israël, Brazilië, Ghana en Thailand.

69,2% van de onderscheppingen van schadelijke organismen in groenten en fruit uit niet-EU landen heeft betrekking op zes AGF. Ze kwamen het meest voor bij paprika's (Capsicum spp.) (173), Solanum spp. (157), mango's (Mangifera spp.) (141), Citrus spp. (96), basilicum (Ocimum spp.) (94), sopropo (Momordica spp.) (79), Solanum spp. en Citrus spp

Bron: diariosur.es


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven