Oproep aan retailers om prijzen losse AGF beter af te stemmen op verpakte producten

Supermarkten moeten de prijzen van los verkochte groenten en fruit beter in overeenstemming brengen met die van verpakte AGF. Uit een recent onderzoek is namelijk gebleken dat Ieren bijna twee keer zoveel geld kwijt zijn wanneer zij hun AGF los inkopen dan wanneer ze voor verpakte producten kiezen.

De Sunday Times bericht dat het nog steeds voordeliger is om los in te kopen wanneer het gaat om appelen en uien. Mindy O'Brien van Voice Ireland daagt supermarkten uit om hun onverpakte alternatieven meer te promoten. 

Hoewel een aantal retailers herbruikbare verpakkingsalternatieven heeft geïntroduceerd, zoals de herbruikbare AGF-netten van Lidl, roept Mindy alle supermarktketens op om hun streven naar het reduceren van plastic verpakkingen ook in de productprijzen tot uitdrukking te laten komen. 

In het programma Newstalk Breakfast zei ze: "Mensen willen wel minder plastic verpakkingen kopen maar ze moeten wel rekening houden met hun budget. Daarom kiezen ze vaak voor het goedkoopste alternatief. Het is aan retailers om hierin verandering te brengen."

Ze voegde eraan toe: "Retailers zeggen dat zij hiermee voedselverspilling tegengaan omdat er bij los verkochte AGF producten overblijven of beschadigd raken. Mijn mening is echter dat mensen van verpakte producten vaak meer kopen dan zij eigenlijk nodig hebben. Op deze manier verplaatst de voedselverspilling zich dus van de supermarkt naar de consument thuis."

Bron: Newstalk.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven