Rederij MSC

CA-techniek maakt het mogelijk Ecuadoraanse bananen over lange afstanden te vervoeren zonder kwaliteitsverlies

Ecuador is dankzij haar gunstige tropische klimaat de grootste exporteur van bananen ter wereld. Een groot deel van de export is bestemd voor de groeiende middenklasse in Azië. MSC is de grootste rederij waarmee de bananensector in het land samenwerkt.

Met haar dienstenpakket en flexibiliteit heeft zij mogelijkheden gecreëerd voor kleine en middelgrote exporteurs, die hun bananen nu naar nieuwe markten in met name Azië kunnen exporteren.

"Dankzij de mogelijkheid van containervervoer, met MSC als marktleider, bereiken Ecuadoraanse producten nu nieuwe markten. Op een markt waar geconcurreerd moet worden met bananen uit dichterbij gelegen regio's, zoals de Filipijnen, winnen die uit Ecuador jaarlijks aan populariteit vanwege hun hoge kwaliteit en goede smaak," zegt Manuel Negrón, commercieel directeur van MSC Ecuador.  

"MSC heeft al vanaf de eerste proefzendingen bijgedragen aan deze groei dankzij haar betrouwbare dienstverlening en stabiliteit."

Kwalitatieve, betrokken dienstverlening
Van oudsher werd er in Puerto Bolivar en Guayaquil, de 'bananenhavens' van Ecuador, breakbulk-lading verwerkt, wat inhoudt dat de dozen onder het dek van conventionele schepen werden geladen. Kopers moeten een schip huren en samen met anderen proberen het vol te krijgen, wat een ernstige beperking was voor kleine en middelgrote klanten. 

Hierin kwam verandering met de komst van containerschepen. De afgelopen tien jaar is MSC begonnen met hoogwaardig containertransport zodat de kwaliteit van de bananen behouden blijft tijdens het transport naar alle delen van de wereld. Sinds 2017 is Puerto Bolivar aan de vaarroute toegevoegd. Het uitgebreide netwerk heeft verbindingen naar alle belangrijke havens ter wereld, veelal via een overslaghub in Panama. 

Consumenten in Azië, en dan met name China, consumeren tegenwoordig meer uit het buitenland geïmporteerde bananen dan ooit te voren. Onder invloed van de gezondheidsbewuste middenklasse is de populariteit van het fruit gegroeid. 

Technologie en automatisering
MSC maakt gebruik van gecontroleerde atmosfeer technologie waardoor de bananen over lange afstanden vervoerd kunnen worden zonder dat de kwaliteit ervan achteruit gaat.

Andere diensten, zoals op het gebied van automatisering, bespoedigen het documentatieproces, waaronder een nieuwe online tool. Deze dragen bij aan een betrouwbare dienstverlening met minder verliezen en maken een nog efficiëntere export van de bananen mogelijk. In 2017 werd MSC gecertificeerd als het beste bedrijf voor de veilige afhandeling van de export. 

"Waar andere bedrijven aan zogenaamde 'blank sailings' doen, zelfs in het piekseizoen, blijven wij trouw aan onze afspraken met klanten door extra verladers in te schakelen en diverse diensten in de regio aan elkaar te verbinden," zegt Manuel. 

"Ik ben enorm trots dat we bij hebben kunnen dragen aan de groei van de bananensector."

MSC zal ook aanwezig zijn op Asia Fruit Logistica Hall 3 D36 

Voor meer informatie: www.msc.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven