Genetisch onderzoek kan ervoor zorgen dat avocado's niet bruin worden

Avocado's staan bekend om een frustrerend korte consumptietijd. Ze zijn een poosje hard als steen, maar als je te lang wacht, veranderen ze in een bruine massa. 

Enkele onderzoekers proberen dit te veranderen door de genen van het fruit eens nader te bekijken. Door de RNA moleculen te bestuderen, zouden ze de stevigheid en het tempo waarmee het rijpt kunnen aanpassen, volgens https://www.purdue.edu

Michael Gribskov, van de Purdue University, ontving onlangs een prijs om onderzoek te doen aan de universiteit van Colombia. Gribskov zal de genen van verschillende economisch belangrijke Colombiaanse gewassen bestuderen, waarmee de opbrengst verhoogd kan worden en mogelijk ook exportmogelijkheden. 

"We kunnen via genomen en transcriptomen bekijken hoe genen aan en uitgezet worden. Bij avocado's willen we weten hoe de genen die voor rijping zorgen uitgezet kunnen worden. Hiermee hopen we nieuwe rassen te kunnen ontwikkelen."

Ongeveer 80% van de avocado's die Amerikanen consumeren worden geïmporteerd en de rest komt vooral uit Californië. Avocado's zijn het tweede grootste AGF exportproduct uit Mexico, na tomaten. Maar nu de VS en Mexico hun handels-meningsverschillen uit kibbelen, kijken andere landen naar de mogelijkheden.

Klik hier voor het volledige artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven