Fritz Prem, Europäisches Bioobst Forum (EBF)

"In de komende twee jaar zal het biologisch fruitareaal met 30% toenemen"

Tholen - Afgelopen donderdag werd tijdens Prognosfruit in het Belgische Alden Biesen hardfruitprognoses gepresenteerd. Fritz Prem van de Europäisches Bioobst Forum (EBF) sprak over de Europese biologische appelmarkt. 


Fritz Prem

"Het is onduidelijk hoeveel biologische appels er worden verwacht het komend seizoen. Voor de versmarkt en leden van de EBF zijn die cijfers beschikbaar, maar niet voor de industrie. De prognose appels voor de versmarkt is 336.000 ton en EBF-leden verwachten 190.951 ton", aldus Fritz. "Komende twee jaar 30% groei van biologisch areaal" 
De grootste variëteit is dit jaar Gala en men verwacht 41.084 ton, gevolgd door Golden, Topaz, Braeburn, Elstar en Jonagold. "In de komende twee jaar zal het biologisch fruitareaal met 30% toenemen", vertelt Fritz. "Tevens blijven biologische appels en peren hun plek in het premium segment behouden doordat de tijdsgeest zich steeds meer richt op biologische teelt."

"Een bedreiging voor de vers fruitsector is het bedrag dat consumenten besteden aan vers fruit. Uit onderzoek van GFK Oostenrijk blijkt dat een gemiddeld huishouden per maand slechts 15 euro uitgeeft aan vers fruit. Terwijl men ongeveer 145 euro per maand besteed aan vers voedsel en bereide maaltijden", besluit Fritz. 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven