Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Carrefour test een 100% kartonnen bakje voor biologische tomaten

Na het ‘uitkleden’ van de biologische komkommers en het ‘bevrijden’ van de biologische bananen uit hun plastic verpakkingen (een besparing van 6,5 en 23 ton plastic per jaar) test Carrefour nu een volledig plasticvrije verpakking tomaten. 

“Strijden tegen het gebruik van plastic verpakkingen betekent strijden tegen 60 jaar ontwikkeling en gewoonten. Dit heeft consequenties voor alle schakels binnen de keten, van onze leveranciers tot de winkels. We moeten op zoek naar nieuwe verpakkingen, innoveren en nieuwe methoden testen. Dat is waar onze teams zich op dit moment mee bezig houden. Momenteel zijn we een 100% kartonnen bakje voor onze biologische tomaten aan het testen. Als de test succesvol is verlopen en we zetten dit door, betekent dit 900 kg minder plastic per jaar.”


Het doel van Carrefour is om 100% herbruikbare of composteerbare recyclebare verpakkingen aan te bieden tegen 2025. Het bedrijf wil dit al volgend jaar voor de biologische producten zien te bereiken.

Publicatiedatum: