Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Moeilijke markt voor Spaanse limes

Isla Bonita, het merk voor tropisch en exotisch fruit van Grupo Eurobanan, begint aan zijn limesseizoen, met een oogstraming van tussen de 500.000 en 700.000 kg Tahití limes, geteeld in het zuidoosten van Spanje.

De late lente en de weersomstandigheden van dit jaar hebben geleid tot een late bloei, een verlaging van het totale volume en kleinere maten ten opzichte van vorig jaar. Ondanks dat stelt het bedrijf dat "de nationale limes van uitstekende kwaliteit zullen zijn, zoals in voorgaande seizoenen".

De internationale limesmarkten zijn minder actief dan in eerdere seizoenen, vanwege het slechte weer in Centraal-Amerika in de afgelopen maanden met stortregens, overstromingen en lage temperaturen. Daar komt nog bij dat de markt zich terugtrekt als gevolg van de citroenprijzen. De dalende kosten van dit fruit bemoeilijken de afzet van limes.

De limesconsumptie neemt in de zomerperiode met gemiddeld 45% toe ten opzichte van de rest van het jaar doordat er in deze tijd van het jaar veel limessap gebruikt wordt in verschillende recepten, zoals in cocktails. De huidige bloei in de restaurantsector, evenals de grote interesse voor de fusionkeuken, heeft de populariteit van dit fruit versterkt. Limes worden gebruikt in honderden internationale recepten, zoals ceviches, guacamole, salsa's, etc, zowel in restaurants als in de keukens van consumenten.

Voor meer informatie:

Grupo Eurobanan
Tel.: +34 91 779 66 49
comunicacion@eurobanan.com 
www.eurobanan.com 

Publicatiedatum: