Schijfjes van GMO appel Arctic 28 dagen houdbaar

Okanagan Specialty Fruits (OSF) heeft tijdens de onlangs gehouden PMA Foodservice Show in Monterey verse schijfjes van de niet verkleurende Arctic appel gepresenteerd. 

“Het was een bijzondere ervaring om voor het eerst aan deze vakbeurs deel te nemen en de aanwezigen kennis te laten maken met onze verse Arctic Golden appelschijfjes," vertelt J.F. Gamelin van OSF. Het feit dat Arctic-appelen niet bruin worden na het snijden, is een enorm pluspunt voor de foodservicesector. Het product vereist minder voorbereidingstijd, voorkomt verspilling en is beter van smaak."

De verse appelschijfjes van Arctic, die het resultaat zijn van bioengineering, zijn maar liefst 28 dagen houdbaar. Dit in tegenstelling tot andere producten op de markt, waarvan de houdbaarheid 18 tot 21 dagen bedraagt. Ook behouden de Arctic-appelschijfjes langer hun verse smaak. 


Jessica Brady in de stand van OSF' tijdens de onlangs gehouden  PMA Foodservice Expo in Monterey.

“Het volume Arctic-appelen dat dit jaar wordt verwacht, maakt het voor het eerst mogelijk om uit te breiden op de foodservicemarkt," legt OSF-directeur Neal Carter uit. "We zijn druk met het aanplanten van boomgaarden. We verwachten in het seizoen 2019-2020 zo'n 3,6 mln kilo Arctic-appelen te oogsten en de beschikbaarheid zal de komende jaren alleen maar toenemen."

Het bedrijf biedt foodserviceklanten verse gesneden appelschijfjes aan in zakken van 1,1 kilo. Dit geldt zowel voor Arctic Golden als Granny. Daarnaast biedt het bedrijf ook een doos aan die 100 zakjes van 56,7 gram bevat. OSF verwacht dit najaar eveneens de verkrijgbaarheid van Arctic in de retail verder uit te breiden. 

Okanagan Specialty Fruits Inc.
www.okspecialtyfruits.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven