Haven van Rotterdam

Container 42 uitgebreid met geavanceerd veiligheidsslot

De haven van Rotterdam heeft een hyper intelligente container ontwikkeld: Container 42. De container is uitgerust met diverse sensoren en meetapparatuur. Tijdens een twee jaar durende reis rond de wereld verzamelt Container 42 gegevens om een digitale transformatie van de haven mogelijk te maken.   

Imbema heeft Container 42 voorzien van een SBS-slotoplossing. Volgens een verklaring sluit dit hoogwaardige slot perfect aan bij de ambities van de haven van Rotterdam. Het containerslot kan worden gebruikt om na te gaan wanneer, waar en door wie de container is geopend. Het slot maakt het ook mogelijk om de toegang tot de container te personaliseren of blokkeren. Dankzij zogenaamde geofencing is het mogelijk om het slot op vaste locaties te openen, zoals bij de douane. 

Tijdens de Transport en Logistiek vakbeurs in München maakte Manolo de la Fuente van Imbema kennis met Container 42. Hij was verbaasd dat de container nog niet voorzien was van beveiliging en stelde voor om een geavanceerd SBS-containerslot te installeren. 

Manolo de la Fuente: "Ik ontmoette Edwin Rademaker, van Container 42, op een vakbeurs in München. Ik vroeg hem wat voor slot er werd gebruikt om alle high-tech-apparatuur in de container te beschermen. Zijn antwoord kwam voor mij als een schok. Gelukkig konden we Container 42 uitrusten met een slot aan de binnenzijde van de container dat geopend en vergrendeld kan worden door gebruik te maken van een transponder of pincode." 

Edwin Rademaker: "Een slim slot aan de binnenzijde van Container 42 is een revolutionair concept binnen de containerlogistiek. Container 42 zal te allen tijde veilig en afgesloten zijn in plaats het gevaar te lopen van buitenaf geopend te worden. Dit is een voorbeeld van de 'mind shift' waar vrachtvervoerders naar mijn idee op zitten te wachten."

 

Bron: container-news.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven