Dominicaanse Republiek zet in op pitahayateelt

De meest recente bijeenkomst van de verschillende groepen, die het nationale cluster van pitahayatelers in de Dominicaanse Republiek (CLUNAPROP) vormen, werd gehouden op de pitahayaplantage van ingenieur Rafael Chávez. Chávez toonde de aanwezigen op het teeltbedrijf de verschillende teelttechnieken, die een product verzekeren dat voldoet aan de (fyto)sanitaire normen van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Hij liet zien dat de pitahaya een biologisch product kan zijn, vrij van bestrijdingsmiddelen, milieuvriendelijk en eenvoudig te telen in de minder regenachtige gebieden van het land.

Ondanks dat Chávez een commercieel teeltbedrijf runt, is hij bezig met een reeks onderzoeken om telers die geïnteresseerd zijn in de teelt van pitahaya op te leiden.

Via CLUNAPROP, en gesponsord door de Nationale Raad voor Concurrentievermogen, zullen er 9 pitahayateeltbedrijven worden opgericht, verspreid over het hele land. Deze stukken grond zijn allemaal bedoeld voor onderzoek en demonstratie, met als doel om de teelt van dit fruit, dat een hoge voedingswaarde heeft, te promoten.

De bijeenkomst bood een kans voor de aangesloten telers om training te ontvangen en de benodigde kennis te vergaren voor het telen van dit fruit. Op de Europese, Japanse, Noord-Amerikaanse en Canadese markten is er sprake van een grote vraag naar pitahaya. De Nationale Raad voor Landbouw- en Bosbouwonderzoek (CONIAF) financierde 48 spreekbeurten, gegeven door Chávez. Meer dan 2.880 telers, afkomstig uit verschillende regio's van het land, kwamen hierop af, om de mogelijkheden van het gewas te leren kennen.

 

Bron: hoy.com.do


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven