De eerste prototypes van op fruit gebaseerde batterijen gepresenteerd

De Plasma Physics Research Group van de universiteit van Colombia (UNAL) heeft de afgelopen 6 maanden gewerkt aan een prototype van een bio-batterij die net zo effectief is als die die verkrijgbaar zijn op de markt. Ze worden gemaakt van plantaardig afval zoals bananenschillen, suikerrietvezels of avocadopitten. Ze zijn in tegenstelling tot de effecten van conventionele batterijen niet vervuilend. 

Professor Rodriguez, hoofd van het onderzoek, vertelde dat mensen hun oude batterijen bij het vuil gooien en dat die zo op vuilnisbelten terecht komen. Daar worden ze aangetast door regen en vocht, waardoor ze cadmium en kwik gaan lekken en uiteindelijk rivieren en waterbronnen vervuilen. Een enkele batterij kan wel 100.000 liter water vervuilen. 

Eerst vonden de onderzoekers de gewenste componenten. Daarna wilden ze drie batterij prototypes voor elk van deze producten ontwikkelen. Daarmee willen ze de efficiëntie van elk materiaal controleren die ze baseren op de prestaties van de op de markt verkrijgbare batterijen. 

Onderzoeker Daniel Pineda: "We verwachten dat de bio-batterijen net zo lang meegaan als lithium batterijen. We verwachten dat dit onderzoek aantoont dat het mogelijk is om verschillende problemen  op te lossen door herbruikbare bio-materialen te gebruiken."

Na gebruik ontbinden de batterijen vanzelf en kunnen ze zelfs als compost dienen.

Bron: UN / DICYT / noticiasdelaciencia.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven