VDK: Gezonde betaalpas voor zwangere vrouwen en jonge gezinnen

Zwangere vrouwen en gezinnen met baby's en kleine kinderen die een uitkering ontvangen moeten een betere toegang tot gezonde voedingsmiddelen krijgen. De papieren vouchers van het Best Start Foods-programma zal daarom vanaf nu vervangen worden door  betaalpas. De nieuwe pas kan vanaf nu worden aangevraagd. 

De pas is op dezelfde manier te gebruiken als een bankpas en kan worden gebruikt voor de aanschaf van een breed scala aan gezonde voedingsmiddelen, zoals melk, babymelkpoeder, groenten, fruit, peulvruchten en eieren. 

Gezinnen die voor de pas in aanmerking komen, ontvangen tijdens  zwangerschap en wanneer zij kinderen in de leeftijd van één tot drie jaar hebben maandelijks een tegoed van €20. Voor baby's tot een jaar bedraagt het bedrag €40. 

Minister van Volksgezondheid, Joe FitzPatrick: "Deze regering wil zich inzetten om de gezondheid en het welzijn van kinderen in Schotland te verbeteren door ze de best mogelijke start in het leven te geven. Dit betekent dat we ervoor zorgen dat gezinnen met lage inkomens toegang hebben tot gezonde voeding die zij zich anders niet zouden kunnen veroorloven."

"Het vervangen van de papieren vouchers door deze nieuwe betaalpas stelt gezinnen in staat om zonder stigma van deze steun gebruik te maken. We hebben ook meer manieren ontwikkeld voor mensen om deze tegemoetkoming aan te vragen en hebben de aanvraagprocedure gekoppeld aan de Best Start-subsidieaanvraag. Mensen kunnen vanaf nu dus vier verschillende subsidies via één formulier aanvragen."

"We willen dat iedereen die recht heeft op deze subsidie hem ook echt aanvraagt. We werken samen met partners, waaronder verloskundigen en artsen, om het Best Start Foods-programma te promoten om zo veel mogelijk gezinnen te kunnen bereiken."

 

Voor meer informatie:
Tel: 0800 182 2222 
www.mygov.scot/benefits


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven