Oost-Europa spinazie marktanalyse

Spinaziemarkt groeit 11% jaar-op-jaar

IndexBox heeft onlangs een nieuw rapport gepubliceerd: ‘Oost-Europa – Spinazie – Market Analyses, Raming, Formaat, Trends en Inzichten

De opbrengst van de spinaziemarkt in Oost-Europa steeg tot € 43 mln in 2018, wat een stijging van 11% is ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit cijfer toont de totale opbrengt van telers en importeurs (excl. kosten voor logistiek en retail marketing en voor retailmarges die in de uiteindelijke consumentenprijs doorberekend zullen worden). Over het algemeen vertoont de spinazieconsumptie een opvallende stijging. Het groeitempo was in 2011 het snelst, toen de marktwaarde met 50% jaar op jaar steeg. Over de bekeken periode bereikte de spinaziemarkt z'n piekniveau in 2018 en verwacht wordt dat de groei in de nabije periode zo blijft. 

Teelt in Oost-Europa
In 2018 bedroeg de hoeveelheid in Oost-Europa geteelde spinazie 15.000 ton, een stijging van 5,8% ten opzichte van het voorgaande jaar. De totale opbrengst liet een groei zien van 2007 tot 2018: de opbrengst steeg met een jaarlijks gemiddelde van 3,1% tijdens de afgelopen 11 jaar. Het trendpatroon laat in de analyseperiode wel wat fluctuaties zien. Gebaseerd op cijfers van 2018 daalde de teelt met 9,2% ten opzichte van 2016. 

Klik hier voor het volledige rapport


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven