Rahim Deniz, Deniz Fruit

Eerste Turkse Sultana druiven op de markt

Tholen – Deze week komen de eerste Sultana druiven weer op de Nederlandse markt. Deniz Fruit uit Rotterdam importeert de druiven niet alleen maar staat ook in voor de pluk, kwaliteitscontrole, verpakking en transport van de druiven uit Turkije naar haar klanten.

De druiven van Deniz gaan naar een eigen verpakkingsstation in Turkije

Sultana-druiven
“Het wordt een veelbelovend seizoen,” vertelt Rahim Deniz. “Ondanks een paar dagen van slecht weer in Turkije, waaronder hagelbuien, kunnen we meer druiven op de markt verwachten dan het jaar daarvoor. De productie in het land is namelijk toegenomen. De vraag is net zoals vorig jaar goed en door het grotere aanbod zijn de druiven minder duur dan in 2018. De druiven gaan voor het grootste deel naar Nederland en België. Verder bedienen we ook andere Europese markten als Duitsland, Denemarken en Zweden. Tot een paar jaar geleden exporteerden we ook Sultana-druiven naar Rusland en Oekraïne maar dat doen we tegenwoordig minder.” Het seizoen van de Sultana-druiven duurt tot eind november,/begin december.

Kwaliteit gegarandeerd
Deniz is als importeur al betrokken bij de druiven vanaf de pluk. “Ik wil alleen de beste kwaliteit verse Sultana druiven kunnen aanbieden aan mijn klanten en controleer dan ook op kleur en smaak. Daarom verpakken we de druiven ook zelf in ons eigen verpakkingsstation in Turkije en onderwerpen ze aan kwaliteitscontroles. Die kwaliteit kunnen we ook bereiken door samen te werken met de telers in Turkije. Een deel van de druiven wordt verwerkt tot rozijnen in Turkije zelf.”

Andere producten uit Turkije
“Deze week zijn we naast de druiven begonnen met de Santamaria peren en Turkse perziken,” vertelt Deniz. “De perziken uit Turkije zijn ongelofelijk sappig en heel anders van smaak dan de perziken uit Spanje. Over een paar weken starten we met de granaatappels en kweekperen uit Turkije. Met de Santamaria peren gaan we door tot maart/april.”

Voor meer informatie:
Rahim Deniz
Deniz fruit
Pelsertstraat 15
3044 CH Rotterdam
Tel: +31 (0)10 4373949
Mob: +31 (0)6 34 099 111
info@denizfruit.nl
www.denizfruit.nl

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven