Surinaamse Minister Parmessar brengt bezoek aan exportbedrijf Gopex International

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft samen met de voorzitter van de Vereniging van Exporteurs van Agrarische Producten in Suriname (VEAPS), Umar Taus, een bezoek gebracht aan het agrarische bedrijf Gopex International NV. Het bezoek aan het bedrijf dat onder andere groente en fruit exporteert, heeft zaterdag plaatsgevonden.

Parmessar stelde dat dit bezoek gezien moest worden als een stimulans voor de Surinaamse exporteurs die het land op de kaart zetten. De minister heeft in verband met nieuwe EU-maatregelen besloten om 100% inspectie op de export van alle groenten- en fruitsoorten in te voeren. Hiermee hoopt het ministerie de onregelmatigheden te beperken tot een minimum en te voorkomen dat zendingen naar het buitenland worden afgekeurd. De minister bekijkt nu of deze inspecties ook voor de lokale markten kunnen worden ingevoerd.

Het ministerie zal zoveel als mogelijk ondernemers stimuleren om biologische geteelde producten op de markt te brengen. Ook zal de certificering ter hand worden genomen. Hierdoor zal de samenleving zelf een keuze maken voor veilig voedsel.

Bron: Suriname Herald


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven