Adri den Dekker (HAK): "In 2021 alle groenten binnen een straal van 125 km rond Giessen onder het keurmerk On the Way to Planet Proof"

"Opbrengsten geen hoogvliegers maar ook niet zo slecht als vorig jaar"

Tholen - "De meeste zomergroenten, zoals tuinbonen en doperwten, zijn bij ons alweer ingemaakt en we hebben het volume kunnen inmaken wat we nodig hebben", vertelt inkoopdirecteur Adri den Dekker van conservenfabriek HAK uit Giessen, die het seizoen typeert als 'normaal min'. "De wortelen staan er redelijk bij. Het zullen wat opbrengst per hectare betreft geen hoogvliegers worden maar de situatie is ook weer niet zo slecht als vorig jaar. Het is nog wel even afwachten hoe de sperziebonen zich ontwikkelen."


Wim Straver van CIGTA en Adri den Dekker, directeur Landbouw, Inkoop en Duurzaamheid bij HAK

"De kwaliteit van de producten is prima. Ook de wintergewassen als rode bieten en rode kool staan er redelijk bij. Het zullen niet de opbrengsten worden die we gewend zijn, maar de echte uitschieters naar boven en beneden, zijn er tot nu toe nog niet. Hoe dit uiteindelijk uitpakt weten we aan het einde van het seizoen", zegt Adri.

Dit jaar is HAK gestart om rode kool onder On the Way to PlanetProof-keurmerk te voeren. "Telers krijgen een audit om na te gaan of men binnen de normen van dit duurzaamheidsschema teelt en dat verloopt volgens verwachting. Onze telers beginnen steeds enthousiaster te worden. Volgend jaar willen we het keurmerk uitbreiden met andere gewassen, maar daarin hebben we de definitieve keuze nog niet gemaakt. In 2021 willen we alle zomer- en wintergroenten die we binnen een straal van 125 km rond onze verwerkingslocatie in Giessen telen On the Way to PlanetProof gecertificeerd hebben. Zo zetten we samen met onze telers nieuwe stappen in onze duurzaamheidsreis."

Voor meer informatie:
Adri den Dekker
HAK
T:  +31(0)183446504
M: +31(0)653305985
adri.den.dekker@hak.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven