Aanvoer Chinese gember zal naar verwachting stabiel blijven in augustus

"Er is nog altijd aanvoer van verse gember op de lokale markt maar de hoeveelheden gember van topkwaliteit zijn beduidend kleiner dan vorig jaar deze tijd het geval was. Het volume premium gember zal naar verwachting nog verder dalen naarmate het seizoen vordert. Dit is een van de oorzaken van de voortdurende prijsstijgingen op de Chinese gembermarkt dit jaar. "Als exporteurs ondervinden wij uiteraard ook de gevolgen van deze marktontwikkelingen," zegt Zhang Yang van het bedrijf Anqiu Xinlong Food. 

"Als we vooruit kijken naar de rest van augustus, dan verwachten we dat de aanvoer van verse gember gedurende de hele maand stabiel zal blijven. De vraag zal waarschijnlijk niet plotseling dalen of stijgen en de prijsschommelingen zullen naar verwachting gering zijn. Er bestaat echter wel een risico dat de verse gember bederft in bewaring en dit gevaar moeten we tot het minimum beperken. We moeten ervoor zorgen dat de gember het koelhuis in een bepaalde volgorde verlaat, zodat product van de beste kwaliteit tot het laatst bewaard blijft. Enerzijds is de prijs van verse gember onderhevig aan schommelingen en verkopen gembertelers hun voorraad op basis van de actuele marktomstandigheden om hun winst te maximaliseren. Tijdens minder gunstige periodes zullen zowel telers als handelaren die over voorraden beschikken de meest rationele beslissing nemen. Zij verdelen hun voorraden in kleinere partijen en verkopen deze wanneer de markt het gunstigst is. Ze kunnen niet zomaar lukraak verkopen zonder rekening te houden met de marktsituatie. Anderzijds heeft de gember die in 2018 is geoogst een relatief hoog vochtgehalte. Dit maakt de gember extra vatbaar voor ziekten en bederf. Om financiële verliezen als gevolg van productbederf zoveel mogelijk te beperken, moeten telers en handelaren die product op voorraad hebben hun bewaaromstandigheden op voorhand aanpassen. Ze moeten de markt goed in de gaten houden en hun voorraden op tijd van de hand doen om hun verliezen te minimaliseren."

"De prijs van verse gember op de binnenlandse markt is zeker van invloed op de export van verse gember. In juli was de markt slap en de vraag zwak. In augustus aarzelden kopers. Ze wachten af hoe de markt zich ontwikkelt. Aangezien de prijs van Chinese gember eerder in het seizoen hoog was en de exportprijs dus ook, is het aantal overzeese orders teruggelopen. Terwijl de prijs van Chinese gember steeg, brak op de Europese markt het laagseizoen aan. De vraag op de Europese markt was zwak en importeurs waren niet bereid de hogere prijs te betalen. In plaats daarvan kochten ze hun gember in Peru en Brazilië in ondanks het feit dat de aanvoer uit deze landen erg bescheiden was in vergelijking tot die uit China."

"Vorig jaar was de prijs van Chinese gember vrij laag maar dit jaar is de beschikbaarheid kleiner. De marktomstandigheden zijn totaal anders. De verse gember van het nieuwe seizoen zal in oktober op de markt komen. We zullen onze gebruikelijke export naar overzeese klanten dan weer hervatten. Momenteel werken we hard aan het vergroten van ons marktaandeel in Europa, het Midden-Oosten en Oost-Azië. We nodigen iedereen die interesse heeft uit om contact met ons op te nemen om de mogelijkheid van samenwerking te bespreken. Ons bedrijf is gespecialiseerd in de export van verse gember. We exporteren met name naar Europa, Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten. Ons bedrijf is GlobalGAP- en GRASP-gecertificeerd wat garandeert dat onze producten voldoen aan de eisen van de export. Op deze manier hopen wij nog beter aan de behoeften van klanten op de internationale markt tegemoet te kunnen komen."

Voor meer informatie:

Zhang Yang

Anqiu Xinlong Food Co., Ltd.

Tel.: +86 139 6364 0217 

WhatsApp: +86 139 6364 0217 

WeChat ID: +86 139 6364 0217 

E-mail: info@xinlong-foods.com 

Website: http://xinlong-foods.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven