Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Jaarrond tamme Spaanse kastanjes in het schap

Er is steeds meer vraag naar klasse 1 kwaliteit Spaanse tamme kastanjes op zowel de binnen- als buitenlandse markten. De veelzijdigheid van dit product maakt het mogelijk om het geroosterd, gekookt, gedroogd enz. te eten en om het te bewerken (in bloem, desserts enz.). Het familiebedrijf Castañas Campelo uit El Bierzo heeft een nieuw product geïntroduceerd dat gekookte kastanjes bevat en dat aan de marktvraag voldoet.

Miguel Campelo: "De groeiende belangstelling in gezonde en kwaliteitsproducten heeft ons gemotiveerd om met een formule te komen waarmee we dit voedzame product zelfs buiten het seizoen op de markt kan brengen."

Het product bevat tamme kastanjes van het ras Parede, dat uit de regio Bierzo afkomstig is, die zorgvuldig gesorteerd en behandeld worden om er zeker van te zijn dat alle eigenschappen behouden blijven. Het kan optimaal opgeslagen worden en de afzetmethoden zijn eenvoudig.

Volgens traditionele wijze worden de kastanjes bewerkt om ze lang houdbaar te maken, waarbij geen conserveringsmiddelen, zoetstoffen of kleurstoffen toegevoegd worden en zijn ze kant-en-klaar met een houdbaarheid van langer dan een jaar.

De ontwikkeling van het product heeft een verbetering van de structuur met zich meegenomen. Coating is toegevoegd om te smaak te versterken. Om dit te bereiken, wordt gewerkt met hoge druk en vacuüm zuigen.


Bewerkte kastanjes kunnen langer dan een jaar bewaard worden

De kastanjes uit Bierzo, dat in de provincie Leon ligt, hebben een nationale en nu ook internationale reputatie. 20% van de teelt gaat naar de Spaanse markt en de export blijft stijgen. "Verse kastanjes worden op de Europese markt zeer gewaardeerd, vooral door Italië en Frankrijk die de belangrijkste consumenten en bewerkers zijn. De goede kwaliteit kastanjemeel wint internationaal ook steeds meer terrein. Het is geschikt voor velerlei gebruik (gebak, brood enz.) en kan door mensen met coeliakie gegeten worden."

Het bedrijf uit Bierzo heeft bomen op een fantastische locatie met uitzonderlijke grond en wateromstandigheden. Vermeldenswaardig is de zoete smaak van alle kastanjerassen die in het gebied groeien.


De kastanjeboomgaarden van Bierzo, in Leon

Campelo is een van de acht bedrijven in Castilië-Leon dat actief in productontwikkeling is en meedoet met het REInova project dat uitgevoerd wordt door Itacyl. Daarvoor nam het bedrijf deel aan innovatie training en ideeënworkshops die door Vitaris georganiseerd werden. De KvK van Valladolid analyseerde de situatie van het bedrijf, z'n producten op de nationale markt en z'n internationale mogelijkheden. 


Miguel Campelo, zoon van de oprichters en manager van Campelo

Castañas Campelo is een toonaangevend bedrijf in Spanje als het aankomt op het aanbieden van groenten en noten. Ze telen tamme kastanjes, walnoten en knoflook (witte, paarse, zomer en zwarte). Het bedrijf werd opgericht in 1967 door Conchita en Eduardo Campelo en was pionierend in de export van klasse 1 producten.

Campelo is aanwezig op de Fruit Attraction, Hall 7, stand 7C07E 

Voor meer informatie: 
Miguel Campelo
Campelo S.A.
Urb. El Guindaledo s/n
24500 Villafranca del Bierzo. Spain
T: + 34 987 54 00 64
info@campelo.net
www.campelo.net


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven