Gat in aanvoer Chileense mandarijnen aangevuld met import uit Peru

Hoewel er momenteel sprake is van een gat in de aanvoer van mandarijnen zal de situatie in september totaal anders zijn.

"Op dit moment is er een gat in de aanvoer van importmandarijnen uit Chili dat wordt opgevuld door mandarijnen uit Peru. Er komen doorgaans grote aantallen clementines binnen die door importeurs langere tijd in koelhuizen bewaard worden. Dit jaar kwam de aanvoer van mandarijnen uit Chili wat eerder op gang en blijkbaar zijn de voorraden nu al uitgeput," zegt Frank. R. Telge van Gold Cup Fresh in Miami, een bedrijf dat eigendom is van La Calera in Peru en San Miguel in Argentinië.  

Aantallen nemen toe
Pas vanaf volgende week zal Chili grotere aantallen mandarijnen gaan verladen maar zelfs dan kan het nog twee tot drie weken duren voordat er verandering in de situatie komt.

Ondertussen vult Peru het tekort aan. "Zowel de interne als externe kwaliteit van de mandarijnen uit Peru zijn zeer goed," zegt hij.

De vraag rijst wat er met de aanvoer uit Peru gebeurt als Chili weer fruit levert? "Hier proberen we een oplossing voor te vinden. We zullen echter nog altijd veel mandarijnen hebben," zegt Telge. 

I

Vraag trekt aan
Gezien het gat dat is ontstaan, is de vraag nu al sterk maar in september zal de vraag naar verwachting nog verder aantrekken. "De aanvoer van mandarijnen uit Chili duurt nog tot september, oktober en mogelijk zelfs november. Dit jaar zal er waarschijnlijk geen overlap met Californië zijn. Ik denk dat de overgang aan het einde van het jaar zeer soepel zal verlopen," aldus Telge. 

Hij zegt dat er nog een onzekerheid is en die heeft betrekking op de importheffingen in China, die er mogelijk toe zullen leiden dat veel fruit op de binnenlandse markt wordt afgezet," vervolgt Telge. 

Als gevolg van de situatie zijn de prijzen gestegen naar €28,54 - €30,31. Vorig jaar deze tijd bedroegen de prijzen €26,75 - €28,54. "De prijzen op de spotmarkt zullen de komende weken hoog zijn. De prijzen van supermarktprogramma's houden we op €28,54 -€30,31. Ik denk niet dat er veel fruit onverkocht zal blijven omdat er maar weinig van op de markt is," aldus Telge. 

 

Voor meer informatie:
Frank Telge
Gold Cup Fresh
Tel: +1-305-591-0740
ftelge@goldcupfresh.com  
http://goldcupfresh.com/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven