Voormalig CEO Sainsbury’s

"Er valt weinig te doen als er geen producten in het VK zijn."

Justin King, voormalig CEO van Sainsbury’s en directeur bij Marks and Spencer, zei dat er 'binnen een week gaten in de schappen' te vinden zullen zijn als er rond Halloween nog geen deal is.

"De verwachting van de regering is dat zo'n 50% van de vrachtwagens niet gemakkelijk de grens over komen. Supermarkten zullen er alles aan doen om hiermee om te gaan. Maar laten we eerlijk zijn - er is voor slechts 10 dagen verse voeding in het gehele VK. Want zo'n 30 tot 40% van onze producten komen rond die tijd van het jaar uit de EU."

thelondoneconomic.com meldde dat King een van de verschillende stemmen is die waarschuwen dat de regering actie moet ondernemen om de zwaarste impact van een no-deal te voorkomen.

Voedingsdeskundige Tim Lang stelde voor dat de regering z'n eigen publieke gezondheidsadvies zou moeten laten varen wat betreft het eten van verse groenten en fruit, omdat daar wellicht een groot gebrek aan zal zijn. 

King: "Natuurlijk zal de sector op de lange termijn het probleem kunnen oplossen." Maar op de korte termijn zet de regering € 1,9 mld in als voorbereiding op een no-deal, wat niet genoeg is om de problemen in de aanbodketen op te lossen. 

"Er valt weinig te doen als er geen producten in het VK zijn."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven