Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerard Korse, DC Tolpoort:

"Krap aanbod bloemkool en broccoli; afzet witlof tijdens hitte opvallend goed"

Tholen - Het aanbod broccoli en bloemkool is momenteel schaars. Dat vertelt Gerard Korse van distributie- en verpakkingscentrum Tolpoort uit Hoogkarspel. "Deze en volgende week zullen we nog niet ruim in de bloemkool en broccoli zitten, maar vanaf september zal de aanvoer wel toenemen."

"Traditiegetrouw wordt er door de lagere vraag in de zomervakantie altijd wat minder geplant voor deze periode, maar de hitte heeft geresulteerd in uitstel van de zetting van met name de bloemkool en dat zie je nu wel doorwerken", vertelt Gerard. "Tegelijkertijd is het nu het wat koeler is prima consumptieweer. Dat zorgt voor tekorten op de markt."

De prijzen van de bloemkool en broccoli zijn dan ook beiden goed. "Heb je 1% te veel, dan is de prijs lager. Met 1% tekort, stijgt de prijs. Zo werkt het nou eenmaal", constateert Gerard, nuchter. "Gelukkig kunnen we onze vaste klanten redelijk goed bedienen, maar je merkt wel dat het aanbod in heel Europa krap is. Ook in het Verenigd Koninkrijk is er een krapper aanbod van bloemkool en broccoli."

"Tegelijkertijd loopt de afzet van witlof redelijk stabiel door. Doordat de andere vollegrondsgroenten duurder zijn, zie je de prijs van de witlof ook wat aantrekken. Die bleef lange tijd wat achter bij de bloemkool en broccoli, maar gaat nu de goede kant op. Positief is verder dat er tijdens die warme weken een behoorlijk volume witlof werd verkocht. Blijkbaar werden er tijdens de hitte nog heel wat witlofsalades gegeten!"

Voor meer informatie: 
Gerard Korse 
DC Tolpoort
Tolweg 7 
1616 AT Hoogkarspel 
T: +31(0)228 565780 
gkorse@tolpoort.com
www.tolpoort.com