Willem Nieuwenhuis over zijn vernieuwde Willem's Versmarkt:

“Blijf meebewegen met de markt”

Tholen - Als ondernemer is het soms lastig om een stapje terug te doen en eens goed na te denken over de toekomst. Willem Nieuwenhuis deed dat noodgedwongen na een allesverwoestende brand die zijn zaak in het Groningse Musselkanaal in as legde. Na die schok had hij negen maanden te tijd om na te denken over de inrichting van zijn nieuwe zaak. Want dat hij die voort wilde zetten stond buiten kijf.

Hij had zijn winkel in 2012 al omgevormd van AGF-speciaalzaak naar versmarkt. In de onlangs geopende winkel verruimde bij het aanbod aan maaltijden. Die investering werpt meteen vruchten af in een groter klantenbestand. “Je moet blijven meebewegen met de markt. Als ik zo handelde als 10 jaar terug, dan gaat het niet werken, echt ondernemen is slim nadenken”, vertelt Willem. De volgende stap in zijn onderneming is ook al gepland: een webshop.

Fruitschap in de vernieuwde winkel

Willem werkte al lange tijd in de AGF-detailhandel toen hij besloot om zelfstandig aan de slag te gaan. Als AGF-specialist bouwde hij al snel een eigen klantenkring op. Inspelende op de toekomst verbreedde hij het assortiment met kaas, noten en een mediterraan assortiment wat al voor een serieuze groei van de winkel zorgde.

De kaasafdeling valt duidelijk in het oog wanneer je de winkel betreedt. Het verkoopconcept van de kaasafdeling kent een maximale kiloprijs.

“Eerder gingen klanten naar de markt, maar nu kunnen ze overdekt bij mij voor al die producten terecht”, vertelt Willem. In zijn vernieuwde winkel gaan maaltijden voor verdere groei zorgen. “In maaltijden kunnen wij ons als AGF/versspecialisten goed onderscheiden. Het is belangrijk om je eigen signatuur mee te geven, een kwalitatief hoogwaardige maaltijd te verkopen die je nergens anders kunt krijgen.”

Een breed notenassortiment

Willem investeerde daarom in een professionele keuken die zichtbaar is vanuit de winkel. Willem: “Ik heb voor een open keuken gekozen zodat ik contact met klanten kan houden. Het praatje en vertellen wat je doet, de service en gezelligheid dat zijn allemaal dingen waarom mensen naar ons toekomen.”

Plattegrond van de versmarkt


Maaltijdenassortiment is in de vernieuwde winkel fors uitgebreid


Aardappelen, een belangrijke productgroep in het noorden van het land

Voor meer informatie:

Willem Nieuwenhuis
Willem's Versmarkt
Marktstraat 91-B
Musselkanaal
T: 0599 854 749
@willemsversmarkt
willemsversmarkt@hotmail.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven