"De eerste cactusvijgen zijn duur"

De eerste cactusvijgen van het seizoen van het Italiaanse eiland Sicilië zijn reeds in Duitsland in omloop. "We hebben de eerste gisteren binnengekregen en reeds enkele daarvan verkocht", aldus Giovanni Totaro, mede-eigenaar van gastronomieservice Sicilia Geschmack uit Neuss. "De eerste producten zijn met een kiloprijs van circa 4,90 weliswaar erg duur, maar kwalitatief zijn ze echter uitstekend."


Giovanno Totaro (l) runt samen met zijn vrouw een levensmiddelwinkel + gastronomieservice in Neuss.

De winkel heeft zich compleet op Siciliaanse levensmiddelen gespecialiseerd en neemt de cactusvijgen gedurende het gehele seizoen direct van de teler in Sicilië af. "Het seizoen is dit jaar ongeveer op hetzelfde moment van start gegaan als vorig jaar en ook de prijzen liggen op een gebruikelijk niveau. Ik ga er van uit dat de prijs over ongeveer een maand met een euro zal dalen", zegt Giovanno.


De cactusvijgen worden voornamelijk in schaaltjes van 1 kg verkocht. Ze zullen zeker nog tot aan het einde van het jaar in de vakhandel verkrijgbaar zijn, denkt Giovanni.

Goede vraag en beschikbaarheid
Hoewel op de versmarkt in Neuss momenteel allerlei steenfruit - zoals nectarines en perziken - wordt aangeboden, is er reeds vraag naar cactusvijgen. "Men tast direct toe, er is gewoon een goede vraag, ook nu in de zomer. Daarnaast is de beschikbaarheid nu, zo vroeg in het jaar, al verbazingwekkend goed", zegt de handelaar afsluitend.

Voor meer informatie:
Sicilia Geschmack
Reuschenbergerstr 1
41472 Neuss Holzheim
Deutschland
T: 01575 2660633
F: 01575 3479497
ziofrancofontegio@hotmail.com  
sicilia-geschmack.business.site     


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven