Export Mexicaanse avocado's zal naar verwachting met 3,5% groeien

De Mexicaanse Vereniging van Avocadotelers,- Verpakkers en Exporteurs (APEAM) verwacht dat de export van avocado's dit seizoen met 3,5% zal groeien vanwege de toegenomen export naar landen als Canada, Japan en China.

Volgens APEAM-voorzitter Armando Lopez zullen Mexicaanse telers zo'n 1,1 mln ton avocado's naar het buitenland exporteren en dat is 37.672 ton meer dan tijdens het seizoen 2018-2019.

"We zijn van plan om dit seizoen, dat in juli begon, meer dan 914.000 ton naar de Verenigde Staten te exporteren en 188.000 tot 200.000 ton naar andere bestemmingen," laat hij weten. 

De afgelopen drie jaar vertoont de export van avocado's uit Michoacan, het voornaamste teeltgebied in Mexico, een stijgende lijn. De Verenigde Staten blijven de belangrijkste markt voor het fruit maar het fruit wordt ook naar Europese landen geëxporteerd. 

Tijdens het seizoen 2017-2018 werden er 869.057 ton avocado's naar de Verenigde Staten geëxporteerd. Een jaar later waren dit 914.530 ton. Daarnaast exporteerde Mexico 147.798 ton naar andere landen. 

"Er zijn regio's waar we het goed doen ondanks dat we er geen promotionele activiteiten ondernemen, zoals in Midden-Amerika, Honduras, Salvador en Guatemala. Hoewel we geen grote hoeveelheden naar Europa exporteren, zijn we wel aanwezig op belangrijke markten zoals Nederland, Spanje en Frankrijk," vertelt Lopez. 

Bron: telediario.mx 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven