Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

India: Veiligheidsmaatregelen Kasjmir hebben weerslag op fruithandel

De huidige veiligheidsmaatregelen in Kashmir hebben hun weerslag op de handel in appelen, pruimen en peren uit Jammu en Kashmir. De paar transportbedrijven die nog actief zijn, hebben hun tarieven deze week met 30% verhoogd, hetgeen prijsstijgingen tot gevolg zal hebben. 

Op de groothandelsmarkt in Delhi worden appelen momenteel voor €0,63 per kilo verkocht. De prijzen zijn echter sterk afhankelijk van de kwaliteit. Vorige week bleven de prijzen stabiel maar handelaren vrezen dat ze met wel 5% tot 10% zullen stijgen nu de ladingen vanuit Kasjmier vertraging oplopen. Pruimen en peren zijn minder lang houdbaar en de prijzen voor deze producten kunnen daarom zelfs met 10% tot 12% stijgen ten opzichte van de huidige gemiddelde prijzen van respectievelijk €0,44 en €0,63 per kilo. 

Dit komt in een periode dat de invoering van de hogere importheffingen op Amerikaanse appelen de afzet van lokaal fruit juist een impuls geeft. De Indiase regering verhoogde de heffing op appelen uit de Verenigde Staten met 20%, waardoor deze nu op 70% komt. 

De tuinbouwsector, en dan met name de appelsector, is van groot belang voor de economie in Jammu en Kashmir. In de appelsector zijn naar schatting 5,3 mln mensen werkzaam. 

Handelaren laten weten dat er de laatste dagen nauwelijks ladingen het gebied hebben verlaten. Dit is zorgelijk aangezien de oogst in Kashmir in volle gang is. Zij vrezen enorme verliezen nu de vrachtwagens geladen met fruit het gebied niet uit kunnen komen.

Bron: economictimes.indiatimes.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven