NASA gaat chilipepers in de ruimte telen

Onderzoekers van NASA bereiden de teelt van een bepaald soort chilipeper in het internationale ruimtestation ISS voor. De peper, afkomstig uit Española in New Mexico zal de eerste vruchtdragende plant zijn, die in de ruimte wordt geteeld. De plant wordt in maart 2020 naar het ISS gestuurd om getest te worden. De test maakt onderdeel uit van NASA's plan om voedsel te produceren buiten de atmosfeer van de aarde.  

NASA-onderzoeker Jacob Torres legt uit dat de missie bedoeld is om na te gaan of de Advanced Plant Habitat-teeltfaciliteit van NASA in het ISS geschikt is voor fruitdragende planten. NASA is er al in geslaagd om bladgroenten te telen in deze faciliteit, waarin de omgevingsomstandigheden van de planten worden nagebootst. 

Waarom chilipepers?
Als je dan toch een vruchtdragende plant de ruimte instuurt waarom dan niet iets smakelijkers dan een chilipeper? Het antwoord hierop is dat niet iedere groente geschikt is om in de ruimte geteeld te worden. De Española peper kan echter de weg naar tuinbouw in de ruimte vrijmaken. De plant voldoet aan de eisen van NASA vanwege de eenvoudige bestuiving en haar vermogen om te overleven in  omgevingen met een hoge concentratie CO2.

Bron: newsbytesapp.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven