"Goede vooruitzichten Egyptisch mangoseizoen"

Bij Egypte denkt men niet direct aan mango als exportgewas. Toch worden er in dit land jaarlijks meer dan 200.000 ton mango's geteeld. Het mangoseizoen 2019 ziet er veelbelovend uit met goede aantallen en uitstekende prijzen.

Amr Kadah is directeur van het Egyptische exportbedrijf Fruit Kingdom. Volgens hem zijn de vooruitzichten voor het Egyptische mangoseizoen zeer goed. "In termen van hoeveelheden is het een prima seizoen. In Egypte worden tientallen rassen geteeld, zowel lokale rassen als rassen die internationaal bekend zijn. De lokale rassen zijn gevoeliger voor weersomstandigheden. Zeer hoge temperaturen kunnen leiden tot kwaliteitsproblemen. De uitheemse rassen zijn daarentegen veel minder gevoelig voor het weer. Deze rassen zijn lenen zich daarom beter voor de export. Daarnaast is de  vraag naar deze rassen in de EU groter. De oogst begon in juli en zal  nog tot het einde van het jaar duren. De prijzen zijn op dit moment zeer concurrerend."

Egyptische mango's vinden hun weg naar diverse continenten, aldus Kadah. "We exporteren onze mango's voornamelijk naar Europa, het Midden-Oosten, Rusland en een aantal landen in Zuidoost-Azië. We telen en exporteren nu al ruim tien jaar mango's, vandaar dat we ons marktaandeel op Europese markten en in Afrika willen vergroten. Vorig seizoen exporteerden we meer dan 90 ton verse mango's en nog eens 120 lokale mangorassen bestemd voor de verwerkende industrie."


Lokale mangorassen

Volgens Kadah is de locatie van Egypte cruciaal om een voorsprong op de concurrentie te kunnen houden. "Onze concurrenten zijn Brazilië, Chili, Peru. Mexico, Ecuador, Zuid-Afrika, India en Thailand. Gelukkig hebben deze landen een ander oogstseizoen dan Egypte. Bovendien bevinden wij ons veel dichter bij de Europese markt dan de andere mangoproducerende landen. Om aan de eisen van deze markt te kunnen beantwoorden, ben ik van plan om de manier waarop we onze mango's verpakken te veranderen. Hopelijk versterken we hier niet alleen onze positie op bestaande markten mee maar helpt dit ons ook om nieuwe te betreden."

Voor meer informatie:
Amr Kadah
Fruit Kingdom 
Tel: +20 1009 288 377
Email: amr.kadah@mail.ru 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven