Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe duurzame druivenverpakking

Smurfit Kappa ziet een stijging in het aantal bedrijven die op zoek zijn naar duurzame verpakkingsalternatieven voor vers AGF. 

De verpakker, die vorig jaar z'n Better Planet Packaging introduceerde, heeft aan een portfolio gewerkt met producten die ontworpen zijn om minder duurzame verpakkingen te vervangen, omdat steeds meer bedrijven de druk voelen van verduurzaming. In een recent onderzoek gaf 75% van de consumenten aan een voorkeur te hebben voor verpakking op basis van papier ten opzichte van minder duurzame alternatieven. 

De Portugese druiventeler Pomares do Sol benaderde Smurfit Kappa met de bedoeling om een verpakking te ontwerpen die voldoet aan de duurzame eisen, die de waardering voor z'n merk verhoogt en die de reis door een complexe en veeleisende keten kan doorstaan. 

Smurfit Kappa heeft veel ervaring in het maken van verpakkingen voor de tuinbouwsector, waaronder het ontwerpen van de prijswinnende SoFru verpakking voor bessen.  

Net als de SoFru verpakking is de nieuwe verpakking een gemakkelijk in elkaar te zetten bakje waarop ontwerpen geprint kunnen worden die de aandacht van de klant trekken. Het bakje is volledig te recyclen en ontworpen om de conditie en kwaliteit van het fruit te garanderen op z'n weg van teelt naar consument. 

Raul Andre van Smurfit Kappa Celapack: “Dit was het resultaat van een samenwerking met Pomares do Sol waarbij we alle aspecten van de supply chain en producteisen analyseerden."

"Opwaardering van het merk was van het grootste belang en we maakten een verpakking met een houdbaarheid die gelijk is aan de houdbaarheid van het product dat erin aangeboden wordt."

Smurfit Kappa’s Better Planet Packaging wil verpakkingsafval verminderen en daarmee zorgen voor minder afval in de oceanen en op het land. 

Voor meer informatie:
Smurfit Kappa
www.smurfitkappa.com

Publicatiedatum: