Nettowinst T&G Global plust 19% in eerste half jaar

Ondanks de uitdagende omstandigheden als gevolg van het weer is T&G Global erin geslaagd winst te maken. 

Het bedrijf laat weten dat de nettowinst in het eerste halfjaar met 19% is gestegen naar €2,3 mln. De omzet daalde met 4% naar €324,6 mln. Het bedrijf zegt dat haar hardfruitdivisie te lijden heeft gehad van de lagere gemiddelde prijzen op de binnenlandse markt.

"De ongunstige weersomstandigheden in Nieuw-Zeeland hebben geleid tot een kleinere appeloogst met kleinere maten," meldt het bedrijf. 

De afzet van de hardfruitdivisie werd gecompenseerd door betere resultaten van de internationale AGF-divisie, voornamelijk aangejaagd door de export van druiven, citrus en zachtfruit uit Australië. 

De omzet van de Nieuw-Zeelandse AGF-divisie werd gedrukt door de verkoop van het Northland kiwibedrijf vorig jaar, hetgeen dit jaar tot een daling van het beschikbare aantal kiwi's leidde. 

"Als gevolg van de milde start van de winter zijn de prijzen van bepaalde basiscategorieën, zoals tomaten en groenten, naar een ongebruikelijk laag niveau gedaald en dit heeft zijn weerslag gehad op de omzet in de eerste zes maanden van 2019," meldt het bedrijf. 

T&G zegt dat de vooruitzichten voor de rest van het jaar positief zijn en de resultaten van de laatste zes maanden van 2018 waarschijnlijk zullen overtreffen. In de tweede helft van 2019 zal het bedrijf ook de eerste vruchten van de reorganisatie gaan plukken. 

Klik hier voor het volledige verslag.

Bron: Rnz.co.nz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven