Duitse supermarkten moeten voedsel doneren

VK: Groothandelaar start programma voor retailers
De Britse groothandelaar Bestway heeft via zijn merk Best-one een nieuw programma opgezet onder de naam Core Rewards. Retailklanten van Bestway kunnen via Core Rewards meer omzet genereren. Core Rewards moet meer inzicht geven over welke trends en producten voor meer omzet zorgen. Verder biedt het programma een kortingsplan voor zo'n 232 producten. Als retailers voor 75% van deze producten inslaan, geldt een rabat van tot 5%. Onder deze producten bevinden zich frisdrank, snoepgoed, alcoholische dranken, versproducten en non-food-producten.
Bron: Talking Retail

China: Suning neemt Circle K-winkels in Guangzhou over
Suning Xiaodian, een buurtwinkelketen die onder de paraplu van de Chinese retailgigant Suning valt, is van plan om meer dan 60 Circle K-winkels in de provincie Gunagzhou over te nemen. De winkels zijn nu nog in beheer van het in Hong Kong gevestigde Fung Retailing. Door de overname wordt de positie van Suning in het zuiden van China versterkt. Fung Retailing zal zijn aandelen in de dochteronderneming Liya South China Convenience Store verkopen aan Suning Xiaodian. Er zijn verder geen financiële details over de overname bekend gemaakt. Suning Xiaodian heeft op dit moment 6.000 vestigingen verspreid over 70 Chinese steden.
Bron: Asia Times

Australië: Aldi groeit drie keer zo snel als concurrentie
Volgens een marktonderzoek van Dunnhumby met betrekking tot de Australische supermarktsector groeit Aldi drie keer zo snel als de voornaamste concurrentie. Woolworths geldt als een winkel waar dankzij het brede assortiment alles voor handen is, terwijl Coles bekend staat om zijn kortingsacties. Aldi is echter in vergelijking met deze marktleiders voordeliger qua prijs. Dit blijkt uit de Australian Grocer Retailer Preference Index van Dunnhumby. Woolworths staat in deze index met een score van 95 nog steeds boven zowel Coles als Aldi. Coles heeft een score van 91, terwijl Aldi nog slechts een score heeft van 69. Aldi maakt echter een stevige opmars. Het onderzoek stelt als prognose dat Aldi in de komende 10 jaar zijn marktaandeel kan verdubbelen. Verder geeft het onderzoeksrapport aan dat de consument waarde hecht aan vijf kernwaarden, namelijk winkelgemak, kwaliteit, prijs en de manier waarop de winkel wordt gerund. Op basis van deze kernwaarden werd een top vijf opgesteld, waarbij Woolworths op nummer een staat. De top vijf bestaat verder uit respectievelijk Coles, Aldi, Iga en 7-Eleven.
Bron: Inside FMCG

Duitse supermarkten moeten voedsel doneren
Senator Cornelia Prüfer-Storcks van de SPD heeft onlangs een wetsvoorstel aangekondigd, dat supermarktketens als Rewe, Edeka, Aldi en Lidl verplicht om overgebleven voedingsmiddelen aan voedselbanken en andere non-profit-instellingen te doneren. “De tijd van vrijwilligheid is voorbij", aldus Prüfer Storcks. “Het is nu tijd voor specifieke regels." Het wetsvoorstel is naar voorbeeld van vergelijkbare initiatieven in Frankrijk, België, Italië en de Tsjechische Republiek. Op dit moment werken slechts 180 supermarkten in Hamburg met voedselbanken. Mocht het wetsvoorstel worden aangenomen, moeten supermarkten rekening houden met sancties als er niet aan de regelgeving tegemoet wordt gekomen.
Bron: International Supermarket News

India: boete voor supermarkt wegens bedorven voedsel
De gemeente van Siddipet in india heeft een supermarkt van de keten Reliance beboet voor de verkoop van bedorven voedingsmiddelen. De keten bood onder andere rotte groente en fruit aan. Na een regen van klachten van consumenten besloot de gemeente een onaangekondigde inspectie te houden bij vestigingen van de keten. Het management van de winkels kreeg naast de boete van 30.000 Rs (€375) een waarschuwing. De gemeente is nu van plan om regelmatig inspecties uit te voeren.
Source: Telangana Today

VS: FedEx stopt samenwerking met Amazon
FedEx stopt met het bezorgen van bestellingen van Amazon. Amazon is bezig met de ontwikkeling van een eigen wagenpark voor het bezorgen van bestellingen, waarmee de e-commerce-gigant een directe concurrent van andere bezorgdiensten wordt. Twee maanden eerder werd al bekend gemaakt dat FedEx niet langer nog luchtpost van Amazon zou leveren. Volgens FedEx is het plan om de samenwerking met Amazon te staken een onderdeel van een bredere strategie om de concurrentie met e-commerce het hoofd te bieden. Grote gevestigde ketens als Walmart en Target zetten steeds meer producten online af, wat zodoende FedEx mogelijkheden geeft om het gemis van de samenwerking met Amazon op te vangen.
Bron: Lemon Wire

VS: Walmart maakt inhaalslag op Amazon
Aan het einde van 2018 haalde Walmart Apple in als de derde grootste online retailer van de VS. Alleen Amazon en eBay zijn nog groter. Walmart breidt in rap tempo zijn online aanwezigheid uit, door kleinere online retailers op te kopen. In het afgelopen kwartaal nam de online omzet van Walmart met 43% toe. De jaarlijkse online omzet steeg in 2018 jaar op jaar met 40%, tegenover de 13% aan omzetgroei van Amazon. In de afgelopen 12 maanden is de online omzet in de VS gestegen tot $527mld (€470,8mld), wat binnen de totale retailsector een aandeel is van 10%. In de komende vijf jaar zal de Amerikaanse online omzet toenemen met meer dan 50%, waarmee een marktaandeel wordt bereikt van 13%. Volgens analisten zal Walmart uiteindelijk de belangrijkste online retailer worden in verband met de ruime ervaring binnen de supermarktsector en de nu al imposante groeicijfers.
Bron: Investing.com

VS: Big Y verwijdert plastic tassen
Winkels en pompstations van de retailketen Big Y stoppen met het aanbieden van wegwerptassen van plastic. In januari werd al aangekondigd dat de plastic tassen uit de bedrijfsvoering zouden worden verwijderd. In eerste instantie zou dit proces in 2020 plaatsvinden. In juli kondigde Big Y echter aan dat het plan eerder zou worden uitgevoerd. In plaats van plastic tassen kunnen papieren tassen worden gekocht en worden consumenten aangemoedigd eigen tassen mee te nemen. Andere ketens die soortgelijke initiatieven hebben ingezet zijn Pride, Aldi, Price Rite, Costco en BJ’s. De overheid van de staat Massachussets overweegt een algeheel verbod op plastic tassen. In Californië en Hawaii is zo'n verbod al van kracht.
Bron: The Reminder

VS: Price Rite heropent winkels
Price Rite Marketplace werkt aan een initiatief waarin het merk zichzelf uitvindt. Vijf vestigingen werden onlangs in Connecticut heropend. De nieuwe winkels maken gebruik van een verbeterde layout, een beter verlichte locatie en nieuwe vormgeving. 
Bron: Supermarket News

VS: Kroger zoekt 500 nieuwe werknemers
Kroger wil meer dan 500 nieuwe werknemers aannemen tijdens een evenement in het weekend. Daarnaast wil de supermarktgroep alter dit jaar nog eens 300 nieuwe personeelsleden werven in verband met nieuwe winkels die worden geopend. Gegadigden met interesse in een carrière bij Kroger kunnen zich via www.jobs.kroger.com aanmelden en op 9 en 10 augustus langs komen bij een Kroger-vestiging voor een sollicitatiegesprek. Kroger heeft momenteel zo'n 18.000 werknemers in dienst, verspreid over ongeveer 180 vestigingen.
Bron: WXYZ Detroit


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven