Van verwerkte naar verse avocado's: Dave Sijogo sales manager Mission Produce Europe

"Ik verwacht dat de hoge avocadoprijzen de komende weken nog wel aanhouden"

Tholen - Sinds vijf maanden is Dave Sijogo aangetreden als sales manager bij Mission Europe in Breda. De avocadosector is hem niet vreemd, want in zijn vorige functie als export manager in onder andere diepvriesavocado's en guacomole verkocht hij al meer dan zeven jaar aan de retail, qsr en foodservice in onder andere Europa en Azië. Inmiddels zijn de verwerkte avocado's ingeruild voor het verse product.

"Die overstap van diepvries naar vers is niet zo groot, zo bedienen we ongeveer dezelfde klanten, alleen zijn de volumes nu een stuk groter en de leadtimes dynamischer geworden. Groot voordeel van Mission Produce (hoofdkantoor in Oxnard, USA) is dat we een verticaal geintegreerd bedrijf zijn. Met onze eigen teelt, met een grote concentratie in Peru, hebben we hoge kwaliteit en gecertificeerd eigen fruit tot onze beschikking. Daarnaast hebben wij in Breda ook onze eigen geavanceerde rijpingskamers", vertelt Dave.

En die productbeschikbaarheid komt dit jaar goed van pas, want de avocadomarkt is al weken behoorlijk hot te noemen. "Van een rustige zomervakantie is dit jaar geen sprake. Waar vorig jaar de markt overvoerd werd en de prijzen zwaar onder druk kwamen, blijven de prijzen nu al weken stabiel op een hoog niveau", vertelt Dave.

"Met name in de Verenigde Staten is een ware run uitgebroken op Mexicaanse avocado's en dat heeft fors effect op, toch al wat verlaagde, Europese volumes. Prijzen variëren op de Europese vrije markt dan ook tussen de 14 en 17 euro en ik verwacht dat deze hoge prijzen voor met name de medium en kleinere maten van het groene goud nog wel even aan zullen houden", aldus de sales manager. "Het Peruaanse seizoen loopt inmiddels af, maar we proberen het seizoen naadloos aan te laten sluiten op de avocado's uit Mexico, Chili, Guatemala en Colombia, hoewel dat gezien de enorme vraag nog een uitdaging kan zijn."

Voor meer informatie:
Dave Sijogo
Mission Produce Europe
Hazeldonk 6548
4836 LD  Breda
Tel: +31 (0) 85 066 28 08 
MPEsales@missionproduce.com  
www.missionproduce.com

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven