Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
TLN vreest hiervoor na nieuwe incidenten met inklimmers

Brexit kan zorgen voor extra stroom inklimmers

De (harde) brexit die eraan komt, zorgt mogelijk voor een extra stroom migranten die de grens illegaal willen oversteken in een vrachtwagen. TLN vreest hiervoor, na een reeks meldingen van nieuwe incidenten met inklimmers.



​TLN krijgt steeds meer signalen over inklimmers: mensen die in vrachtwagentrailers, containers of laadbakken worden gevonden. De chauffeur weet vaak van niets. Vanmorgen sprak TLN daarover in o.a. het Nederlands Dagblad, BNR, NOS en Radio 1.​

Profiteren van slecht beveiligde parkeerplaatsen
Omdat chauffeurs door het tekort aan beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtwagens, noodgedwongen vaak op slecht bewaakte en verlichte parkeerplaatsen langs de snelweg moeten staan, kunnen inklimmers makkelijk bij de vrachtwagen komen. “Er zijn een aantal hotspots in Nederland waar dit veel gebeurt, bijvoorbeeld langs de A16, A15 en A12. We zien dat de problematiek zich steeds meer verplaatst naar andere plekken in het land, omdat het havengebied van Rotterdam strenger gecontroleerd wordt”, aldus Martijn Vonk van TLN.

Doorlooptijden termin​​als in de haven
TLN is bang dat een harde brexit een extra stroom inklimmers bij Hoek van Holland op gang brengt, omdat de doorlooptijden bij de haven en de ferries voor vrachtwagens langer worden. Dat biedt inklimmers uitgelezen mogelijkheden.

Meer beveiligde par​​keerplaatsen
Chauffeurs en vrachtwagens moeten beter beschermd worden. Daarom roept TLN op meer parkeerplaatsen met ‘slimme’ camera’s in te richten. Verdacht gedrag kan daarmee makkelijker gedetecteerd worden. In een speciale ‘Brexit-transporttafel’ wordt door de overheid en het bedrijfsleven gesproken over dit soort oplossingen. “Daar wordt niet alleen gekeken naar die extra parkeervoorzieningen bij de ferry-terminals, maar ook naar bijvoorbeeld verkeerscirculatieplannen.”

Bron: TLN

Publicatiedatum: