Chili verwacht meer dan de 210.000 ton van vorig jaar aan avocado's te telen

30% van de Chileense avocadooogstt blijft op de binnenlandse markt en de resterende 70% wordt geëxporteerd. Volgens Francisco Contardo van het Hass Avocado Committee "komt dit doordat Chilenen van Chileense avocado's houden". Contardo sprak met Simfruit over zijn verwachtingen van het komende seizoen dat deze maand begint. 

Hoewel er nog geen officiële ramingen bekend zijn gemaakt, verwacht Contardo dat de 210.000 ton van het vorige jaar overschreden zullen worden. Daarnaast denken telers dat de kwaliteit van de avocado beter zal zijn dan die van vorig seizoen. 

Contardo sprak ook over de problemen waarvoor het Hass Avocado Committee dit seizoen komt te staan. "De uitdagingen zijn het blijven promoten van duurzame teelt van ons product. We moeten toonaangevend blijven in irrigatie, omdat we wat dit betreft de meest technologische sector hebben. Ik wil iedereen laten weten hoe trots wij Chilenen op onze avocado zijn. We zijn de derde wereldmacht en we hebben een goed product qua smaak en kwaliteit."

Hij voegde eraan toe dat dit jaar de nadruk van het Committee zal liggen op het versterken van de bestaande relaties. 

"We wachten op toegang tot Korea en India, wat voor sommige exporteurs een grote kans kan zijn." Het Hass Avocado Committee zal aanwezig zijn op de Chili week in China, vooral in Beijing en Shanghai en op de Asia Fruit Logistica, de belangrijkste beurs in Azië, die in Hong Kong gehouden wordt.

Bron: SimFRUIT 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven