Agrarische sector kan Zuid-Afrika uit werkloosheidcrisis redden

Agri SA maakt zich grote zorgen over het toenemend aantal werklozen in Zuid-Afrika en wil de regering eraan herinneren dat investeerdersvertrouwen, met name in de agrarische sector, noodzakelijk is om banen te creëren. Het werkloosheidspercentage in het land is opgelopen naar een recordniveau van 29%. Er is dan ook snel een gerichte strategie nodig. Het werkloosheidscijfer binnen de agrarische sector is redelijk stabiel gebleven ten opzichte van andere sectoren, aangezien er sinds het eerst kwartaal slechts 1.000 banen verdwenen zijn. 

"De cijfers laten zien dat de agrarische sector weleens het spreekwoordelijke 'licht aan het einde van de tunnel' zou kunnen zijn," vertelt Jahni de Villiers van Agri SA. "Onzekerheden rondom het regeringsbeleid, zoals de onteigening zonder compensatie en de zwakke economische groei, vormen echter een struikelblok voor het scheppen van echte banen binnen deze sector."

Agri SA is betrokken bij diverse overleggroepen omtrent het arbeidsbeleid, waaronder Nedlac en de National Minimum Wage Commission, en zal de prioritering van het scheppen van duurzame werkgelegenheid in de agrarische sector blijven promoten. Ook andere beperkingen, zoals droogte en veiligheid, eisen aandacht om verbetering te brengen in de huidige moeilijke werkomgeving van agrariërs. 

"De agrarische sector kan een grote bijdrage leveren aan het oplossen van de werkloosheid maar de sector heeft wel dringend behoefte aan politieke zekerheid en ondersteuning wil zij hiertoe in staat zijn."

Agri SA blijft streven naar een duurzame groei van de sector en zal via haar verschillende geledingen trachten invloed uit te blijven oefenen op het strategisch overleg.

 

Voor meer informatie:
Jahni de Villiers
Agri SA 
Tel: +27 71 603 3804
Email:  jahni@agrisa.co.za

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven