Rusland weert Chinees fruit vanwege besmette producten

Rusland zal de import van pit- en steenfruit uit China met ingang van 10 augustus opschorten wegens leveringen van besmette producten. Een vertegenwoordiger van de veterinaire en fytosanitaire waakhond van het land, Rosselkhodnadzor, vertelde aan verslaggevers dat het verbod betrekking heeft op pruimen, nectarines, abrikozen, perziken, kersenpruimen, kersen, zoete kersen, appels, peren en Queens-appels.

“De federale veterinaire en fytosanitaire dienst is gedwongen om de levering van pit- en steenvruchten uit China naar Rusland op te schorten vanaf 10 augustus 2019. De beslissing is genomen vanwege aanhoudende gevallen van besmette producten uit China", legde de toezichthouder uit.

De waakhond is van plan om overleg te plegen met de Chinese instanties en de plaatsen van productie, opslag en verpakking van die producten te inspecteren, waarna de handel wordt hervat.

In mei heeft Rosselkhoznadzor een in augustus 2018 opgelegd  importverbod op steenfruit uit Noord-Macedonië en Servië opgeheven. Sommige soorten fruit uit de twee landen werden geweerd nadat de Monilinia fructicola-schimmel was aangetroffen in Servische perziken en abrikozen en in fruit uit Noord-Macedonië.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven