FuturPera, Ferrara Fiere - 28 - 30 november

Schildwants hoofdonderwerp tijdens World Pear Forum van FuturPera

Een effectievere bestrijdingsstrategie tegen de bruingemarmerde schildwants en de meer agressieve vormen van roestvlekkenziekte die de teelt al enkele jaren aanzienlijke schade toebrengt.

Dit jaar zal de technische conventie van het World Pear Forum, het prestigieuze internationale forum dat zal worden gehouden tijdens FuturPera en dat georganiseerd wordt in samenwerking met CSO Italië, in het teken staan van de gewasbeschermingsproblemen die voor een moeilijke teeltseizoen hebben gezorgd. De OI Pera (interprofessionele perenorganisatie) schat dat de gemiddelde daling rond de 34% zal komen te liggen. De strijd tegen plantenziekten zal het onderwerp zijn van vele vergaderingen en technische focusgroepen die zullen worden georganiseerd door de exposerende bedrijven. Dit zijn cruciale kwesties voor een sector die in gevaar is, die te maken heeft met sterke concurrentie van andere groeiende landen en een goed assortiment van producten van uitstekende kwaliteit op de markt brengt.

“Het is zeker een moeilijk jaar op teeltgebied", legde Albano Bergami, lid van de directie van FuturPera en vice-voorzitter van OI Pera, uit. "Dit is te wijten aan het feit dat de klimatologische omstandigheden niet bevorderlijk zijn geweest voor de juiste vegetatie van de planten, het aantal bloemen laag was en er veel regen is gevallen wat tot verschillende fytosanitaire problemen heeft geleid. De opbrengst is met een derde gedaald en daar heeft de hele supply chain uiteraard onder te lijden. Daarom hebben we besloten om onze belangrijkste technische conventie om te vormen tot een strategisch forum, wat een kans biedt om de krachten te bundelen en oplossingen te vinden voor de afname in productie in het afgelopen seizoen.

Al het organisatorische personeel van het evenement zal de algemene behoeften van perentelers, het deel van de productieketen dat het bijzonder moeilijk heeft, zorgvuldig evalueren met als doel om een ​​programma van gerichte interventies voor de algemene verbetering van de teelt te ontwikkelen. Dit betekent praten over een onbalans in het klimaat, boomgaardbeheer, effectieve gewasbescherming en nieuwe aanplantmethoden, met het oog op de methoden die enkele decennia geleden werden gebruikt om de beste keuze te evalueren om een ​​goed product te verkrijgen zonder dat de teeltkosten uit de hand lopen. We staan ​​op een keerpunt - concludeerde Bergami - omdat het alleen mogelijk is om zo'n gecompliceerde situatie te verbeteren door samen te werken, met duidelijke en gemeenschappelijke doelen. Wij zijn van mening dat deze editie van FuturPera mogelijk het 'nulpunt' is voor de perenteelt, niet alleen om meer te weten te komen over het laatste nieuws in de sector dankzij de aanwezigheid van bedrijven die altijd voorop lopen, maar ook als een gelegenheid voor algemene reflectie, om een nieuwe start te maken en op weg te gaan naar een sterke en concrete opleving van de sector.”

De derde editie van FuturPera vindt plaats in congrescentrum Ferrara Fiere van 28 tot 30 november en wordt georganiseerd door Ferrara Fiere e Congressi en OI Pera in samenwerking met CSO Italië en dankzij een bijdrage van de regio Emilia-Romagna en de steun van Bper Banca.

Voor meer informatie: futurpera.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.