Canadees bedrijf ontvangt financiering voor ontwikkeling paddenstoelplukrobot

Het landbouwtechnologieproject van een bedrijf in Salmon Arm is een van de drie projecten in British Columbia die financiering ontvangen voor de realisatie van een innovatief idee. Het Ministerie van Landbouw van British Columbia liet weten dat het in Salmon Arm gevestigde Technology Brewing Corporation een vision-geleide robot ontwikkelt die paddestoelen kan plukken, bijsnijden en verpakken.

Het project zal € 33.500 ontvangen van de Agritech Innovation Challenge, een door de landelijke en provinciale overheid gefinancierd programma. Technology Brewing en de andere geselecteerde projecten zullen ook mentorschap en marktvalidatietraining ontvangen via Innovate BC.

Het doel van het programma is om manieren te vinden om de efficiëntie, duurzaamheid en concurrentiekracht van de landbouw-, voedingsmiddelen- en zeevruchtensector van British Columbia te vergroten, en tegelijkertijd de technologische sector van de provincie te versterken door nieuwe klanten te bereiken en nieuwe producten te ontwikkelen die wereldwijd op de markt kunnen worden gebracht.

Bron: saobserver.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven