Frans Cool, Paul Cool

“Uientelers in paniek door matige handel van plantuien”

Tholen – “Het gaat wat moeizaam in de uiensector. Er is momenteel weinig handel in plantuien waardoor de uientelers in paniek zijn. Men is bevreesd om met de plantuien te blijven zitten, maar gezien de situatie ben ik daar niet zo bang voor. Door de droogte wordt er flink wat minder tonnage dan normaal verwacht. Het is misschien iets beter dan vorig jaar, toen was het helemaal een ramp, maar dit jaar gaat het nog erg slecht zijn”, verwacht Frans Cool van wortel- en uienhandel Paul Cool.

Het is voor de handelaar nog afwachten wat de zaaiuien gaan doen, maar op niet beregende stukken zullen weinig grove uien worden geoogst en ook de tonnage zal daar niet al te hoog zijn. “Op het moment liggen de prijzen tussen de 8 en 10 cent en dat is weinig, maar als de zaaiuien straks op de markt komen verwacht ik wel dat de prijzen omhoog zullen gaan. In andere landen zoals Polen hebben ze ook last gehad van de droogte en de export is nog niet op gang gekomen. Volgende week zullen de eerste grotere volumes richting Afrika gaan, dus is het wachten wat de prijzen gaan doen. Voor plantuien gaat het moeilijker worden qua prijs, omdat iedereen graag van zijn plantuien af wil”, aldus Cool.

“Voor de wortelen loopt het seizoen vrij normaal, enkel de stukken die niet beregend zijn hebben het wat moeilijker. We hoorden dat in de Noordoostpolder de wortelen wat meer last hadden van vertakking en misvorming door de droogte. Hierdoor zal er wel wat meer uitval zijn. De handel loopt daarnaast vrij normaal en ook de prijzen zijn oké voor de tijd van het jaar. We mogen over de wortelen wel tevreden zijn, enkel het weer zit niet zo mee, maar daar kunnen we helaas niets aan veranderen”, besluit Frans.

Voor meer informatie:
Frans Cool
Paul Cool
Bevrijdingslaan 204
9200 Appels
+32(0)52 2154 46
Frans@coolpaul.be    
www.coolpaul.be     

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven