Nieuwe Verduyn fabriek voor 100% in productie

“Nog altijd schaarste op de kolenmarkt”

Tholen – Om de klant nog beter te bedienen heeft de Belgische firma Verduyn een nieuw bedrijfsgebouw gerealiseerd. “De nieuwe fabriek draait al voor 100% en we mogen erg tevreden zijn, ondanks dat het een moeilijk jaar is geweest. De droogte speelt ons parten. Het is momenteel niet simpel om wortelen te oogsten. We moeten veel beregenen om de wortelen in stand te houden”, vertelt Alexander Verduyn, CEO van Verduyn. “In België zijn we al ruime maand bezig met oogsten. Kwalitatief zijn de wortelen zeer goed, enkel de rendementen zijn lager. De export van wortelen ligt door de vakantie een beetje op zijn gat. De zomermaanden zijn traditioneel kalmere maanden.


Nicolas Verduyn, Marleen Plasman en Alexander Verduyn

“Witte kool nog altijd erg duur”
“Naast wortelen hebben ook de wintergroenten als de kolen, bloemkool en broccoli last van de droogte. Witte kool is nog altijd erg duur, maar we verwachten dat de schaarste de komende maanden zal oplossen. Ook in de aanvoer van broccoli zijn er wat problemen geweest waardoor er een gezonde vraag is. De prijzen zijn niet hoog, maar correct voor de tijd van het jaar. De hele situatie hangt af van het weer dat we krijgen. Elke week wordt er regen voorspelt, maar echt veel is er nog niet gevallen. Dus het blijft hopen op regen en zo goed mogelijk anticiperen op de situatie”, aldus Alexander.  

“Europa gaat weinig groente- en worteloverschotten krijgen dit jaar”
“Als de tendens van droogte door blijft zetten, gaan we in Europa zit jaar weinig overschotten krijgen voor groenten en ook voor wortelen. Dit is nu al het tweede jaar dat het erg droog is en samen met de telers moeten we opzoek naar oplossingen. Voor de komende jaren moet er meer water beschikbaar komen zodat we overal kunnen beregenen en het rendement van het product op peil houden. Het is voor ons het belangrijkste dat we onze klanten zo goed mogelijk kunnen bedienen. Dit is ook de reden voor de bouw van de nieuwe fabriek. We hebben de fabriek voor onze klanten gebouwd zodat we ons product nog beter kunnen kalibreren, verzorgen en inspelen op de lasteboeken van onze klanten”, besluit Verduyn.

Voor meer informatie:
Verduyn
Galgestraat 9
8610 Kortemark
Belgium
+32(0)5157 00 56
info@verduyn.be  
www.verduyn.be   

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven